Ett besök i Ubuds Monkey Forrest

Monkey Forrest är precis vad det låter som; en skog full av apor. Dock ser det kanske inte ut som en vanlig skog, området består av tydliga gångvägar och här finns även flera tempel, men allt är uppbyggt i skogen. Monkey Forrest ligger i utkanten av Ubuds centrum och kan enkelt nås till fots. Om man, som jag, är livrädd för apor är detta verkligen inte bästa stället, så fråga mig inte varför jag ändå gick hit…!

Kanske för att jag ”inte ville missa” vad som nu kan tänkas finnas här inne, eller kanske för att jag ville möta mina rädslor. Eller lite av båda. Hur som helst var vi nu här, jag och David, och vi mötte apor redan från första stund!

Området är uppbyggt så att man kan följa olika gångvägar, och gå i en loop för att sedan komma tillbaka där man började. Det finns två entréer/utgångar att välja på och man kan gå in och ut genom vilken som av dessa. Vi kikade på en uppsatt karta och bestämde oss för att gå längs den smala skogsvägen som leder ner till en liten flod. Vi kom då till en gammal stenbro, vartefter vi såg ett litet stentempel ligga inklämt bland tätt växande träd och hängande lianer. Här mötte vi aporna på nära håll.

Alla tre satt på den gamla stenmuren som gräsande mot floden. Vi höll oss på lagom avstånd och jag ansträngde mig (kanske lite väl) hårt för att inte titta dem i ögonen, vilket vi läst att man inte ska göra. Huruvida detta räddade mig från att bli anfallen av ilskna apor vet jag inte, men jag tog inga risker. Kändes som om jag var nedslängd i en ormgrop eller simmade i ett hav fullt av hajar, om nu någon kan relatera till det. 😉

Vi tog oss vidare till det största tempelområdet och här kryllade det av apor! De var på marken, i träden, på murarna, på människor, you name it! Jag höll mig långt borta från alla – och då kom ju mitt nya zoomobjektiv väl till pass, haha! De var ju rätt söta ändå, i alla fall genom kameralinsen!

Jag älskar djur av alla de slag, men bara för det vill jag inte ha dem på mig. Apor är särskilt oberäkneliga och smarta, vilket nog även är det som gör dem så läskiga. Men de är ju också sjukt gulliga, i alla fall mot varandra. Det var faktiskt väldigt underhållande att iaktta dem när de plockade löss från varandra, lekte tillsammans eller låg och myste med en arm om sitt lilla sitt barn. I vissa stunder kunde vi verkligen känna att de är riktigt lika oss människor.

Om du älskar apor (eller inte är livrädd i alla fall) är Monkey Forrest verkligen värt ett besök! Det är riktigt billigt inträde (ca 30 kr) så även om man vill gå ut på en gång så är det ju inte hela världen. Kom bara ihåg att inte stirra dem i ögonen om du vill komma ut levande! 🙂

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


2 Comments

    1. Mayanordlund

      Nä det är sant!☺️ Men just denna sort är jag som sagt ganska rädd för, då de är rätt aggressiva och oförutsägbara. Tycker mer om orangutanger och andra, lugnare, apor!😅

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.