Gili Trawangan levererar!

Gili Trawangan alltså. What a place! Vi åkte speed boat hit från Lembongan, vilket tog ca två timmar. När vi kom i land var det bara att promenera 10 minuter längs huvudgatan till vårt boende. När vi bokade hade vi först haft siktet inställt på grannön Gili Air, då det sägs vara en lugnare ö jämfört med Trawangan. Vi hittade dock inga boenden där som passade oss i standard och prisklass, medan det på Trawangan fanns mycket mer att välja på! Så här var vi nu, och vi blev faktiskt sjukt nöjda med vårt val!

Gili Trawangan består i princip av små hotell, restauranger, butiker och en sandstrand. Det är väldigt mycket turister här, men stranden är lång och bred så det är ingen direkt trängsel. Vattnet var dessutom såå klart och härligt! Tycker faktiskt att Trawangan har en av de mest badvänliga stränderna på hela denna resa! Botten bestod av mjuk sand, inte korall som på många andra ställen vi besökt, vilket var riktigt najs! Så plus, plus, plus för det! 🙂

Något som dock inte var ett plus var att de fortfarande använder hästar som transportmedel på Giliöarna. Gatorna är fulla av små trävagnar som susar förbi till ljudet av bjällror och en gammaldags tuta. Jag vet ju dock inte hur hästarna sköts eller hur länge och hårt de måste arbeta, men jag gillar det ändå inte.

Förstår samtidigt att det är svårt att sluta med helt, eftersom det är det enda alternativet om man behöver transfer någonstans; exempelvis om man reser med små barn eller om ens boende ligger en bit bort.

Ännu en jobbig grej med denna verksamhet är att den påverkar en pälsdjursallergiker. Jag kände mig ständigt snuvig och kraxig i halsen, vilket var såå synd – för Gili Trawangan är i övrigt en riktigt mysig och härlig ö, men hästarna gör att man ständigt känner sig lite småsjuk!

Nåväl, över till något roligare; jag spenderade ju min födelsedag här! Jag blev 26 år den femte juni och det firades med 90 minuters massage på supermysiga Azure SPA, vilket David hade styrt upp så bra!

Sedan gick vi till The Banyan Tree för att äta lunch. Banyan Tree är en vegetarisk raw-food restaurang/café, så jag beställde yoghurt (var såå länge sedan!!) plus en virgin mojito och David tog en tofú-sallad. Jag gillade verkligen detta ställe; det var så mysigt med sina trämöbler och pastellfärger – lite samma stil som caféerna i Ubud! Rekommenderas starkt! 🙂

Gili Trawangan levererade verkligen; det är en så mysig liten ö med både nöjen och avslappning! Vi bodde dessutom på världens finaste, fräschaste och fotovänligaste bungalow-hotell!! Det var verkligen det bästa boendet på heeela resan!! Det ska ni så höra (och se!) mer om i nästa inlägg! 😉 Ha det bra så länge!

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


2 Comments

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.