Gott, fräscht och bohemiskt på Nekopopo Café!

Här kommer ett litet tips till alla er som dels älskar Bali och dels älskar mysiga ställen där god mat serveras med en bohemisk touch! Om ni befinner er i Ubud får ni inte missa den lilla gågatan Jl. Goutama, som ligger mittemellan de större gatorna Jl. Monkey Forest och Jl. Honaman. På denna lilla gata finns ingen biltrafik, vilket skapar en skön kontrast till de andra avgastäta områdena. Mopeder kör dock förbi titt som tätt, men det är ändå inget i jämförelse med en vanlig väg i Ubud. Blomrankor slingrar sig uppför några av de små byggnaderna och ger nästan en känsla av att man befinner sig i en pittoresk europeisk småstad.

På denna gata hittar ni mysiga butiker, restauranger och caféer som alla har en sån där typisk bohemisk touch som man drömmer om när man är i Ubud! Nästan alla matställen har möbler av trä, och maten serveras också ofta på fat och i skålar av trä. Här finns restauranger som serverar raw-food, veganskt, balinesiskt, japanskt eller en blandad meny. På samma gata finns även butiker med ekologiska livsmedel, gelato-kiosker, juicebarer och flera små SPA-center. Hur mysigt som helst!

Vi valde ett ställe som hette Nekopopo Café, vilket låg på den södra delen av Jl. Goutama. Caféet var, som de flesta ställen, litet men med en helt öppen vägg. Man kunde alltså sitta vid ett bord och titta direkt ut mot gatan, vilket var rätt mysigt när det var så lugnt. Vi beställde hamburgare och varsin färsk juice. Juicen serverades i glasburkar med handtag och kom på en söt träbricka i form av en ananas. På sidan om juiceburken stod en liten kanna med vätska i. När vi frågade servitrisen fick vi till svar att det var socker. Flytande sockerlag alltså. Man kunde därmed bestämma hur söt man ville ha sin juice. Toppenbra idé ju!

Som om det inte räckte att maten var god och serverades på snygga brickor hade Nekopopo även svinläckra färger i sin inredning! Bardisken/kassan hade färgglada ränder och resten av caféets väggar var målade rosa. På ena kortsidan hade stora änglavingar målats, mellan vilka man kunde ställa sig för en liten photoshoot! Självklart var jag tvungen att testa, superhärligt att få leka ängel ju! 😉

Mätta och belåtna fortsatte vi gatan ner, tills den viker av och går ihop med Jl. Hanoman. Där möttes vi av den högljudda biltrafiken direkt. Jag trivdes bättre på den lilla gågatan. Ska nog spendera det mesta av min tid där när jag besöker Ubud nästa gång!

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


2 Comments

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.