Bästa utsikten över Barcelona!

Stressa stressa! Vi mådde lite väl gott på stranden och blev för optimistiska om att hinna dit vi planerat som kvällsäventyr. Men vi hann till slut! Planen var att åka upp till Bunker el Carmen och titta på solnedgången, varifrån vi hört att man också har den finaste utsikten över Barcelona.

Vi tog metron hem från stranden, bytte om på 5 minuter, köpte frukt och juice på La Boqueria Mercat och tog metron till bergets fot. Sedan bar det uppåt! Och ännu mer uppåt. När vi gått så att vi blivit svimfärdiga kom vi fram i lagom tid för att få en vy över staden i solsken innan solen sakta började försvinna bakom bergen. Rätt många människor hade samlats här, mest ungdomar, och många hade liksom vi med sig picknick.

Utsikten var helt makalös; man ser hela staden ändå fram till havet, och Sagrada Familia tornar upp sig mitt i allt. När solen väl gått ned blev det rätt kyligt, och optimistisk som jag är hade jag ingen kofta med mig. Så glad att vi hann, om än på håret, men nästa gång tar vi mer marginal och varmare kläder!

 

 

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.