Bali

Dykning på Gili Air – Secret Garden & Frogfish Point

Förra gången jag besökte Giliöarna blev det aldrig att jag gjorde några dyk. Denna gång stod dykning därför högt upp på schemat och jag åkte ut redan dagen efter att vi anlänt till Gili Air. Jag valde att dyka med Manta Dive, dels för att det låg nära vårt hotell och dels för att det verkade vara ett seriöst dykcenter.

Dyksiterna för detta dyk blev Secret Garden och Frogfish Point, vilka ligger tätt inpå varandra. Vid Secret Garden såg vi bland annat en gigantisk pufferfish och en sköldpadda. Frogfish Point bjöd på höga korallkullar, färgglada revfiskar – och tursamt nog just en frogfish! Denna lilla vit-gul-rosa fisk satt på kanten av en korallkulle och smälte in helt perfekt. Det var tur att vår dykguide såg den, för jag hade aldrig kunnat upptäcka den själv!

Kolla gärna in videon här nedan, och kom ihåg att ändra kvalitén till HD! Längre ner finns även bilder från dyket, där du kan få en ordentligare titt på frogfishen (och hur väl den smälter in)! 

frogfish på korallrev
sköldpadda simmar i havet vid gili air.

4 reaktioner på ”Dykning på Gili Air – Secret Garden & Frogfish Point

  1. Visst ere tråkigt me dom döa korallerna, ett tips Flores å Komodo,så mycke färger,såg 9 st Mantas på samma ställe vid ett dyk 😳😃

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.