Fantastiska vyer över Cliffs of Moher!

Vår utflykt fortsatte från Galway och bussen körde nu på slingrande landsvägar med siktet inställt på Cliffs of Moher. Vi passerade gröna naturlandskap med betande kossor och små pittoreska byar (se tidigare inlägg!) Väl framme parkerade bussen en bra bit från klipporna och vi klev av, ett exalterat gäng på ca 30 personer från alla världens hörn! Jag och Frida gick direkt fram till stenmuren som slingrar sig längsmed kanten. Där möttes vi av gigantiska klippor åt både höger och vänster, vilket gjorde det svårt att välja riktning.

Vår chaufför hade rekommenderat vänster eftersom man på den sidan kan gå precis längs klippkanten, helt utan staket(!). Vi beslutade att först gå en bit åt höger och slogs av en heeelt makalös vy, sedan gick vi vänster så att Fray kunde ge utrymme för sin, tydligen, obefintliga stuprädsla. Även från det hållet var utsikten såå fantastisk!! Det går inte riktigt att beskriva med ord, så jag säger istället; kom och se själv – du kommer inte att ångra dig!

Vart man än tittar känns det som att man tittar ut från ett flygplan, och det enda man hör är vinden och vågorna! Jag höll mig innanför stenmuren som går parallellt med den opålitliga stupvägen, men vågade mig sedan en liten bit utanför den – om än långt uppe på det trygga gräset! Men det var helt klart värt det, för känslan av att stå där är helt otrolig!! Klipporna reser sig, nästan helt lodrätt,120 meter upp ur havet och är dessutom hem för lunnefåglar (älskar kuriosa!).

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


One Comment

  1. Pingback: Fel vägval ledde oss till Cape Farewell! – Maya Nordlund

Skriv gärna en kommentar: