Kea – världens enda alpina papegoja

Härom dagen fick vi lite speciellt sällskap vid frukosten. Vi satt i hostelets restaurang och sippade på vårt kaffe när Chan, receptionschefen, kom inspringandes och frågade om vi ville se en kea – världens enda alpina papegoja!

Chan öppnade restaurangens ytterdörr – och där var de! Det var inte bara en, utan tre gröna figurer som spatserade runt på asfalten i hopp om att finna något ätbart.

Keor är, till skillnad från vad man kan tro, inte alls skygga av sig. De gillar matrester och brukar därför ofta hålla till vid traktens restauranger, antingen vid uteserveringen som i detta fall, eller vid soptunnor och komposter.

Jag är i alla fall supernöjd att frukosten avbröts av dessa krabater, har drömt om att få se en kea sedan mitt förra besök i landet! Inte nog med att de är världens enda alp-papegojor, de finns bara här i Nya Zeeland!

Så om ni är i krokarna runt Fox Glacier eller Franz Josef, se till att stanna på en restaurang (eller sopstation), då har ni goda chanser att få möta denna vackra papegojart!

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


3 Comments

  1. Pingback: De roligaste ställena att besöka som backpacker i Nya Zeeland! – Maya Nordlund

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.