Kullar, lamm och krokiga träd i One Tree Hill!

Idag tog vi en buss till One Tree Hill, en förort som ligger ca 4 km söder om Aucklands centrum. Här finns en av Nya Zeelands bäst bevarade vulkankratrar, och det är en del av denna krater som bildar själva kullen i Tree Hill. Den är numera övervuxen av gräs och träd, och har blivit hem för kossor och får. Riktigt mysigt, lite Hobbiton känsla över det – och dessutom tomt på turister såhär års! Underbart!

Vädret skiftade hela dagen från sol, till moln, till regn och sjukt kraftiga vindar! Vissa stunder kunde man knappt gå framåt i motvinden! Kändes nästan som svenskt aprilväder. Solen dök dock alltid upp efter varje regnskur och lyste upp denna vackra plats, ibland tillsammans med en hel regnbåge!

Efter att vi gått över hela kullen promenerade vi ner på andra sidan. Det fanns bara små upptrampade stigar, leriga och halkiga efter regnet, men det var på något sätt ändå väldigt mysigt att gå där. Man var sedan tvungen att klättra över staketet till en kohage för att komma ner från kullen och fram till en vanlig väg där det även fanns turist-information och en restaurang.

Vi gick vidare genom Cornwall Park, en stor park i anslutning till kullen och alla hagar. Där fanns ett mysigt café med (det inte-jätte-kreativa) namnet Cornwall Park Café. Det var ljust och fräscht därinne, med stora glasfönster till väggar, så vi slog oss ned och beställde chokladkaka och kaffe till lunch, haha! När vi sedan fortsatte genom parken såg vi några fasaner strosa omkring i gräset. Så fina, och kul att se djur man aldrig ser i norra Sverige!

 

Följ mig på Bloglovin

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


One Comment

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.