Linbana till Mount Montjuïc

40 minuter. Så många minuter var mitt plan från Stockholm till Barcelona försenat. Landade klockan 00.10 och kort därpå satt jag i taxin till centrum, där Fray och Sandra väntade på mig i mörkret. Efter lite sovmorron började vi denna dag med att åka den mysiga linbanan som går från hamnen upp till det lilla berget Montjuïc.

Efter en svajig men häftig färd steg vi av och utsikten där uppe är helt magisk! Vi satte oss direkt på uteserveringen som ligger precis på kanten med vy över hela hamnen och staden. Där drack vi vår efterlängtade sangria, som vi pratat om ända sedan vi bokat resan! Såå underbart!

Här uppe ligger även den OS-arena som användes under OS 1992. Fray kände sig särskilt lyrisk, sportfan som hon är. Alldeles i närheten ligger en mysig park med lummiga träd och väldoftande blommor vart vi än gick! Man kan ta trappor från parken ner till marknivå, men vi fortsatte längs bilvägen och hamnade vid MNAC-museet (Museu Nacional d’Art de Catalunya). Vi gick inte in men utanför var det återigen en fantastisk utsikt över staden. En spansk man spelade gitarr och underhöll turisterna som satt i museets trappa för att njuta av utsikten. Älskar gatumusikanter, allt blir så mycket mysigare med musik!

 

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.