En dag på Hobbiton Movie Set

(Innehåller annonslänkar)

Igår åkte vi från Auckland mitt i natten för att tidigt på morgonen anlända i det lilla samhället Matamata. Några kilometer sydväst om Matamata ligger Hobbiton, inspelningsplatsen för Fylke i Sagan om Ringen. Vi körde dit direkt på morgonen, på en kurvig liten väg genom kullar och ängar. Vi såg en fantastisk soluppgång över bergen innan vi körde vidare till biljettcentret för Hobbiton.

Hobbiton är en helt fantastik miljö, som står permanent året om ända sedan filminspelningarna. Allt är noggrant planerat in i minsta detalj och ser ut precis som i filmerna! Hur häftigt som helst!

Trots att det är vinter nu var det nästan lika mycket turister som det var under högsommaren när jag var här förra gången. Bra att veta är att man inte kan besöka Hobbiton på egen hand, utan man måste gå en guidad tur. Turen kan antingen bokas på plats när man kommer dit eller i förväg, som exempelvis denna tur från GetYourGuide. Förutom Matamata så går det turer från många olika orter, såsom Rotorua, Taupo och Auckland. Både under lågsäsong och högsäsong är det dock stor risk att det är fullbokat, så det är bra att ha bokat i förväg!

Du får sedan åka en buss ner till själva området, och måste alltså parkera din egen bil uppe vid besöksinformationen. Även om detta kan kännas lite väl turistigt, och man helst skulle vilja gå omkring i Fylke hur länge som helst, är det ändå bra att de har koll på besökarna så att miljön bevaras och alla små hobbithål förblir intakta! Hobbiton är verkligen en helt unik upplevelse, som inte bör missas under ditt besök i Nya Zeeland!

Follow

Maya Nordlund

Följ bloggen via epost

Ange din e-postadress för att få e-mail om nya inlägg.


2 Comments

  1. Johan B

    Ett av mina absoluta måsten om man får åka tillbaka men då man reser med sin kusin som endast sett konungens återkomst innan resan så var det väldigt svårt att få in det i resrutten

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.