Inspiration

Backpacker eller suitcaser? – Detta är jag på resa

Så var det dags även för mig att göra min variant av Resfredags påhittiga lista om vem man är på resa! Jag har aldrig riktigt funderat på mina val i dessa reserelaterade situationer, så det är ganska kul att nu få se det svart på vitt!

1. Dyka i från poolkanten eller smyga i från badstegen/poolkanten?

Jag älskar vatten, men min rädsla för att slå huvudet i poolbottnen gör att jag sällan dyker i. Dessutom känner jag mig hemsk om jag skvätter ner andra resenärer. Prydligt av mig kanske, men jag smyger ner från kanten eller stegen.

2. Backpacker eller “suitcaser”?

Jag är en solklar backpacker! Jag vill alltid ha mina händer fria och kunna röra mig smidigt när jag är på resa! Att släpa en reseväska över trottoarkanter, kullersten eller grusvägar har aldrig varit min grej!

3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

Ska jag på en långresa brukar jag lägga fram saker i förväg, men aldrig packa ner. Det slutar bara med att jag behöver något innan avresa och måste packa upp igen. Mitt “framläggande” är mer för att jag ska slippa leta grejerna kvällen innan avresa. Men för en kortare resa packar jag ner allt kvällen innan, utan att lägga fram i förväg.

4. Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där 1 timme innan deadline?

Jag är en person som oroar mig för att komma försent redan dagen innan avresan, och planerar därmed så att jag är på plats med extremt god marginal. Dock händer det att jag lurar mig själv med att jag alltid har så gott om tid, så jag tror att jag har tid att kolla i tax-free butikerna, ta en fika eller gå en promenad på flygplatsen/tågstationen. Jag har faktiskt missat en incheckning fast än jag övernattade på flygplatsen!

5. Paketresor eller sy ihop själv?

Jag syr alltid ihop mina egna resor eftersom jag gillar att kunna välja fritt och att klara mig själv. Jag tycker det är spännande att ta lokalbussen från flygplatsen till boendet, eller att promenera från tågstationen med Google Maps som min enda guide. Jag gillar inte när boendet är överfullt av skandinaver och undviker därför de stora charterbolagen.

6. Foodie eller naturjunkie?

För att älska att resa är jag nog ovanligt ointresserad av mat. Jag lägger inte ner särskilt mycket tid på att leta den bästa restaurangen, och jag är inte något kulinariskt geni som prioriterar matupplevelser på resan. Naturupplevelser står däremot högst upp på min lista när jag väljer resmål. Jag älskar vackra vyer, höga berg, gröna skogar och färgglada korallrev. Naturen är anledningen till att jag reser.

7. Skidsemester eller sandstränder?

Sandstränder, utan tvekan! Jag hatar kyla och älskar värme! Så jag känner mig som hemma på en sandstrand (eller ännu bättre: i havet). Jag har nog aldrig tyckt att det varit “för varmt” på en resa, inte ens i Australien. Jag skulle kunna bosätta mig på en sandstrand.

8. Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Hm.. Oftast nya destinationer, men jag återvänder gärna till en favoritdestination efter flera år. Tycker det är intressant att se hur platser utvecklats med tiden.

9. Road trip eller tågresa?

Jag älskar verkligen båda dessa färdsätt! Att åka på road trip är ju frihet när den är som bäst! Men tågluff har en särskilt charm som är svårslagen. Jag skulle nog svara road trip i Nya Zeeland, Australien och USA – men tågluff i Europa!

10. Systemkamera eller mobilkamera?

Jag reser ingenstans utan min systemkamera, men när jag är på restaurang åker nog mobilen upp. Tycker det är smidigare att fota med mobilen på ställen jag inte vill “göra en scen” av mitt fotande. För jag erkänner att det sällan bara blir ett foto…

11. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Jag är en morgonmänniska som älskar den där första tiden på dygnet då det är lugnt och tyst, och man har destinationen för sig själv. Inga andra turister är vakna, inga påstridiga försäljare, ingen poppig musik från restaurangerna – underbart!

12. Spanien eller Italien?

Jag älskar Barcelona, men bortser jag från det så väljer jag nog Italien. Jag älskar både Rom och alla små italienska alpbyar. Även Venedig hör till en favorit, minus turisterna alltså.

13. Läsk eller alkohol?

Det här svaret hör ihop med att jag inte är någon foodie. Jag besöker sällan barer på resa, dels för att jag inte är så intresserad av alkohol och dels för att jag tycker det är sjukt tråkigt att vara bakis på resa. En Pepsi Max, däremot, tackar jag aldrig nej till! Men helst av allt vill jag ha en juice på färska frukter!

14. Äkta böcker eller ljudbok?

Här kommer min confession: Jag har aldrig lyssnat på en ljudbok i hela mitt liv. Och vet inte om jag vill det heller. Så jag väljer äkta böcker och kommer nog alltid att göra det!

Där har ni mig; vem jag är på resa! Vem är du när du reser? Berätta gärna i en kommentar, eller ännu bättre – gör din egen variant på denna lista!

6 reaktioner på ”Backpacker eller suitcaser? – Detta är jag på resa

  1. Här har vi en till som aldrig “läst” en ljudbok, och inte är lockad att göra det heller. Jag säger också ja till färskpressad juice och tänker precis som du med att sy ihop själv, hurra för google maps som jag använt både till att navigera mig fram med buss och till fots <3

    1. Vad härligt att du också gillar hederliga böcker och färsk juice!😀📚🍊 Och ja, Google Maps är verkligen en bästa vän på resan, vet inte vad jag skulle göra utan det!😄🗺

  2. Vad roligt att läsa dina svar också! Jag har faktiskt aldrig heller lyssnat på en ljudbok, så du är inte ensam. 🙂 Skönt också att se att jag inte är den enda resebloggaren som är relativt ointresserad av mat.

    1. Vad skönt att veta att jag inte är ensam, både när det gäller ljudböcker och ointresset för mat! 😉 Det är väl trevlig att äta på en mysig restaurang, men då är jag mer intresserad av restaurangens läge, inredning och mysfaktor! :p

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.