Bali

Bland gränder och marknader i Ubud

Ubud ligger i hjärtat av Bali och är kanske mest känt för sina risterrasser, yoga och sin hälsosamma matkultur. I centrala Ubud finns mängder av bohemiska restauranger och caféer, mysiga boenden, butiker som säljer kläder och naturinspirerad inredning, samt en gigantisk marknad gömd inne bland gränderna.

De flesta som någon gång varit i Ubud vet att det är ett mecka för den som älskar just marknader! Det är billigt, det är fint (även om kvalitén kan ifrågasättas) och det finns huuur mycket som helst att välja på! Vi hade bokat ett boende i Ubud centrum, bara 5 minuters promenad från den stora marknaden.

Vårt boende i Ubud

Det finns otroligt många boenden i Ubud, även om de flesta knappt är synliga från gatan. Vårt boende hette Pering Bungalow och var inget undantag. Det låg inne i en smal gränd, som man tog sig till via en annan smal gränd! Vi hade ett rum med balkong, varifrån vi hade utsikt över taken och trädgårdarna tillhörande boendena intill.

Rummet hade högt i tak, och alla trädörrar, takbjälkar och trämöbler hade typiskt balinesiskt urkarvade mönster. I badrummet fanns dessutom ett stort badkar, så boendet kändes både genuint balinesiskt samtidigt som det var modernt! Varje morgon fick vi frukost serverad på vår egen balkong, såå mysigt alltså!

Den stora marknaden i Ubud

Under vår första dag i Ubud besökte vi den centrala marknaden. Den visade sig vara mycket större än vi trodde, och när man väl tror sig ha nått slutet så börjar en ny gränd dit den fortsätter! Här finns allt! Okej, kanske inte allt, men nästan! Framförallt säljs här kläder, väskor och smycken!

Ubud är ett paradis för modeintresserade tjejer alltså, men desto sämre utbud för modeintresserade killar. David hittade inte alls så mycket fint, medan jag såg något jag ville ha i nästan varje stånd! Så till alla er som reser hit i par av flick-och-pojkvän; förbered er på att det kommer likna en dag på stan hemma i Sverige! 😉

På Ubuds marknad hittar man, förutom kläder, även leksaker, prydnader, drömfångare, små gitarrer, pennor och skrivblock, skålar, ryggsäckar, tavlor och sååå mycket annat! Mitt i allt dyker det upp ett litet mysigt café eller en juicebar, och det luktar rökelse precis överallt! Så turistigt, men ändå så speciellt!

Ubud är en fantastisk plats och den stora marknaden är en bidragande faktor (om man som sagt är shoppingintresserad)! Förbered dig dock på att bli tillfrågad hundratals gånger om hur mycket du är villig att betala för något, även om du bara går runt och tittar på saker utan att vilja köpa. Men bortsett från påflugna försäljare är marknaden riktigt mysig och man kan lätt spendera flera timmar här!

4 reaktioner på ”Bland gränder och marknader i Ubud

  1. Låter som ett fint boende! Åh så mycket shopping😍. Just nu är vi i Albanien och vi får kämpa för att hitta något att handla. När vi väl gör det, så är det iaf otroligt billigt😀/ Pernilla

    1. Ja det var ett supermysigt boende!☺️ Jasså, vad typiskt!😄 Jaa man älskar ju verkligen när det är billigt!😍👌

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.