Bali, Giliöarna

Gili Breeze – mysigaste boendet på hela Trawangan!

Vårt boende på Gili Trawangan är nog det absolut mysigaste, vackraste och bästa boendet på hela vår resa! Det heter Gili Breeze Tropical Bungalows, och ligger ca 5 minuters promenad från Trawangans huvudgata och stranden. Det är riktigt skönt att bo lite längre bort, så man slipper hästlukten och allt oväsen längs huvudgatan.

Vad är det då som är så himla bra? Ja, till att börja med så är hela boendet superfint, fräscht och bohemiskt! Alla bungalows är målade i vitt, taken består av torkat gräs och varje bungalow har en egen pastellfärg på dörr och fönster! Det finns även en mysig pool som ligger avskilt bakom en stenmur, som stänger ute ljudet från gatan.

bungalows med pastellfärger på dörrarna.
pool och solstolar på gili breeze tropical bungalows. på trawangan.

Bohemiskt boende på Gili Trawangan

Receptionen på Gili Breeze har vackert mönstrat kakelgolv, och alla möbler och fönsterramar är gjorda av mörkt trä. Gångvägen till alla bungalows och poolområdet består av ljusa, runda, stenplattor och vid poolen finns solstolar i vit rotting. Såå vackert alltså. Man känner liksom ett lugn inom sig, bara av att vistas här.

Utanför receptionen finns en bänk med kaffe, te, juice och vatten som är gratis för alla gäster. Till frukost serveras en liten frukostbuffé som man antingen kan äta vid borden i receptionen eller på altanen utanför sin egen bungalow. Det finns vattenmelon, ananas, papaya, rostat bröd, mjölk och flingor. Hotellet lagar även varm frukost på beställning, så jag äter alltid pannkaka (surprise!) och David omelett.

frukost på hotellet gili breeze på gili trawangan.
receptionen och restaurangen på gili breeze bungalows.
trämöbler och mönstrat kakelgolv i receptionen på gili breeze..
rottingstolar och bord med frukost på.
balkongbord med frukost på.

Gili Trawangans bästa bungalow

Nu till vår bungalow! Alltså, den är Så. Himla. Fin! Rummet är stort med vita träväggar, mörkt trägolv och ett högt, konformat, tak. Uppe i taket hänger små rottinglampor som sprider ett varmt ljus över den stora himmelssängen. Sänghimlen gör att det känns som att man sover i en liten koja!

Säng med sänghimmel i bungalow på Gili Trawangan.
Säng med sänghimmel i bungalow på Gili Trawangan.

Nämen allvarligt, det är en så sjukt mysig bungalow! Precis en sån som man vill bo i när man besöker Giliöarna! Och badrummet är inte sämre! Det har vita stenväggar, en modern toastol och ett vackert handfat i mörk sten. Men det bästa av allt är att taket ovanför duschen är öppet, så att man kan duscha under stjärnorna! Hur drömmigt?!

badrum i bungalow-hotell på Gili Trawangan.
dusch utan tak på hotell på Gili Trawangan.

Vi mådde riktigt gott här! Om du ska åka till Gili Trawangan kan jag verkligen rekommendera Gili Breeze Tropical Bungalows!! Vi kommer garanterat att bo här vid nästa besök! 🙂

2 reaktioner på ”Gili Breeze – mysigaste boendet på hela Trawangan!

  1. Men vilket ställe! 😀
    Det är ju så drömmigt att det inte riktigt ser verkligt ut, hur sött som helst! Jag har faktiskt aldrig varit i Asien, om man inte räknar den Asiatiska sidan av Turkiet, men Bali känns som ett bra första ställe att börja på 🙂

    1. Ja visst är det fint!😍 Kan varmt rekommendera Bali och Giliöarna!🌴 Det känns väldigt tryggt, det är så vacker natur och människorna är supertrevliga😀

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.