Bali, Giliöarna

Kristallklart vatten och bohemiska restauranger på Gili Trawangan!

Giliöarna alltså. What a place! Vi tog oss hit genom att åka speed boat från Nusa Lembongan till Gili Trawangan, vilket tog ca två timmar. När vi kom i land på Gili Trawangan var det bara att promenera 10 minuter längs huvudgatan till vårt boende. Då vi bokade hade vi först haft siktet inställt på grannön Gili Air, då det är en lugnare ö jämfört med Trawangan. Vi hittade dock inga boenden där som passade vår prisklass (backpackerbudget), medan det på Trawangan fanns mer att välja på! Så här var vi nu, och vi blev sjukt nöjda med vårt val!

Jag går längs huvudgatan på Gili Trawangan.
Träbord på stranden och en båt ligger i havet.

Gili Trawangans strand - bästa stranden på resan

Gili Trawangan består i princip av små hotell, restauranger, butiker och en strand som omringar hela ön. Det är väldigt mycket turister här, men Gili Trawangans strand är lång och bred så det är ingen direkt trängsel. Vattnet är dessutom såå klart och härligt! Tycker faktiskt att stranden på Gili Trawangan är en av de bästa stränderna på hela denna långresa! Botten består av mjuk sand, inte korall som på många andra ställen vi besökt, vilket är riktigt skönt! Så plus, plus, plus för det!

stranden på Gili Trawangan.
stranden på Gili Trawangan.
Jag sitter på en gunga vid stranden.
Jag sitter på en gunga vid stranden.

Hästar på Giliöarna

Något som dock inte är ett plus är att de fortfarande använder hästar som transportmedel på Giliöarna. Gatorna är fulla av små trävagnar som susar förbi till ljudet av bjällror och en gammaldags tuta. Jag vet dock inte hur hästarna sköts eller hur länge och hårt de måste arbeta.

Jag förstår samtidigt att denna verksamhet är nödvändig, eftersom det är enda sättet de kan frakta varor och material till butiker, restauranger och hotell. Dessa verksamheter är i sin tur nödvändiga eftersom de ger jobb till majoriteten av lokalborna på Giliöarna. Man kan dock undvika att åka som passagerare – om det inte är absolut nödvändigt; exempelvis om man reser med små barn eller om ens boende ligger väldigt långt bort från hamnen.

En häst med vagn kör på en sandig gata.

SPA på Gili Trawangan

Jag spenderade min födelsedag här på Gili Trawangan! Jag blev 26 år den femte juni och det firades med 90 minuters massage på supermysiga Azure SPA, vilket David hade styrt upp! Kan varmt rekommendera detta SPA på Gili Trawangan! Massagen var jättebra och prisvärd, och stället är fräscht och trevligt!

Ett soffbord med blomkrukor på, och en vägg med glasdörrar.
Soffor och hyllor på ett SPA på Gili Trawangan.
David sitter i en stol på ett SPA på Gili Trawangan.

Banyan Tree - bohemisk restaurang på Trawangan

Sedan gick vi till The Banyan Tree för att äta lunch. Banyan Tree är en vegetarisk raw-food restaurang/café. Jag beställde yoghurt (såå länge sedan!) plus en virgin mojito och David tog en tofú-sallad. Jag gillade verkligen detta café; det var så mysigt med sina trämöbler och pastellfärger – lite samma stil som caféer i Ubud! Rekommenderas starkt!

Jag håller i en drink på ett café på Gili Trawangan.
smoothie bowl och drink på ett träbord.
Mojitodrink i glas med sugrör.

Gili Trawangan levererade verkligen; det är en så mysig liten ö med både nöjen och avslappning! Vi bodde dessutom på världens finaste, fräschaste och fotovänligaste bungalow-hotell! Det var verkligen det bästa boendet på hela denna resa! Ni kan ni läsa om det här!

4 reaktioner på ”Kristallklart vatten och bohemiska restauranger på Gili Trawangan!

  1. Kul att läsa om ert besök i samband med din 26-årsdag! Jag var även jag 26 år när jag var där. Idag är jag 61 år, men mina härliga minnen finns kvar och de vaknar till liv när jag läser om dina. 🙂

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.