Bali

Gott och bohemiskt på Nekopopo Café

Här kommer ett litet tips till alla er som dels älskar Bali och dels älskar mysiga ställen där god mat serveras med en bohemisk touch! Om ni befinner er i Ubud får ni inte missa den lilla gågatan Jl. Goutama, som ligger mittemellan de större gatorna Jl. Monkey Forest och Jl. Honaman.

På denna lilla gata finns ingen biltrafik, vilket skapar en skön kontrast till de andra avgastäta områdena. Mopeder kör dock förbi titt som tätt, men det är ändå inget i jämförelse med en vanlig väg i Ubud. Blomrankor slingrar sig uppför några av de små byggnaderna och ger nästan en känsla av att man befinner sig i en pittoresk europeisk småstad.

Jl. Goutama hittar ni mysiga butiker, restauranger och caféer som alla har en sån där typisk bohemisk touch som man drömmer om när man är i Ubud! Nästan alla matställen har trämöbler, och maten serveras ofta på fat och i skålar av trä. Här finns restauranger som serverar raw-food, veganskt, balinesiskt, japanskt eller en blandad meny. Här finns även butiker med ekologiska livsmedel, gelato-kiosker, juicebarer och flera små SPA-center. Hur mysigt som helst!

På Nekopopo bestämmer du juicens sötma

Vi valde ett ställe som heter Nekopopo Café, vilket ligger på den södra delen av Jl. Goutama. Caféet är, som de flesta ställen, litet men med en helt öppen vägg. Man kan alltså sitta vid ett bord och titta direkt ut mot gatan, vilket är rätt mysigt när gatan är så lugn.

Vi beställde hamburgare och varsin färsk juice. Juicen serverades i glasburkar med handtag och kom på en söt träbricka i form av en ananas. På sidan om juiceburken stod en liten kanna med vätska i. När vi frågade servitrisen fick vi till svar att det var socker. Flytande sockerlag alltså. Man kan därmed själv bestämma hur söt juice man vill ha. Toppenbra idé ju!

Som om det inte räckte att maten var god och serverades på snygga brickor har Nekopopo även superläckra färger i sin inredning! Bardisken/kassan har färgglada ränder och resten av caféets väggar är målade i rosa. På ena kortsidan har stora änglavingar målats, mellan vilka man kan ställa sig för en liten photoshoot! Självklart var jag tvungen att testa!

Mätta och belåtna fortsatte vi gatan ner, tills den viker av och går ihop med Jl. Hanoman. Där möttes vi av den högljudda biltrafiken direkt. Jag trivdes bättre på den lilla gågatan. Ska nog spendera det mesta av min tid där nästa gång jag besöker Ubud!

2 reaktioner på ”Gott och bohemiskt på Nekopopo Café

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.