Barcelona

Casa Batlló, Casa Amatller & spansk shopping!

Idag lunchade vi på TapaTapa, vilket ni säkert förstår är en tapas-restaurang..! Det är en kedja som man hittar lite här och där i Barcelona. Det hade nu blivit lite kyligare, men det hindrade inte oss för att beställa ännu en kanna iskall sangria. Det är ju ändå en av de bästa sakerna med Spanien!
sangria hälls upp i glasVi gick sedan till den stora shoppinggatan Passeig de Gracia där även Antonio Gaudis vackra skapelse Casa Batlló står. Huset har en av de mest annorlunda och kreativa designerna jag nånsin sett, med skimrande fiskfjällstak och färgglatt blommönster på fasaden.

Huset bredvid heter Casa Amatller och har varit bostad åt en chokladtillverkare men är numera en supermysig chokladbutik och ett café. Bra kvalitet och fina förpackningar, men inte alls överdrivet dyrt. Ta en fika här eller köp med choklad hem om ni har vägarna förbi!

casa batlló och casa amatllercasa batlló utsidacasa amatller museumcasa amatllers choklasbutikchoklad i casa amatllers butikcasa amatllers caféJag och Sandra blev sedan lite shoppinggalna och gick loss i alla spanska klädbutiker som vi inte har uppe i norra Sverige. Om ni inte besökt Oysho, Bershka eller Brandy Melville kan jag verkligen rekommendera dem! Oysho har tre våningar; en med badkläder, en med underkläder och en med träningskläder. Beshka är kanske lite mer känt för oss svenskar och är ungefär som Spaniens svar på H&M. Brandy Melville har supersöta somriga kläder med lite bohemisk känsla, till en något högre prislapp än Beshka. Ni hittar alla dessa butiker på shoppinggatan Passeig de Gracia.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.