Barcelona

Kort, men intensiv, pubrunda!

Efter gårdagens stadsvandring tog vi en kort vila och en varm dusch, sedan blev det mer tapas och sangria! Vi åt på en mindre restaurang på torget Plaça Reial, men det blev en ganska kort middag eftersom vi var supertaggade på att besöka Temple Bar, en irländsk bar som Sandra och Fray spanat in. Inne på Temple Bar var det högt i tak, väggarna var utsmyckade med speglar och en stor gammal klocka, och alla möbler var i mörkt trä. Vi satte oss vid ett bord under den snirkliga spiraltrappan och ölen var precis lika bra som sällskapet!

temple bar i barcelona spiraltrappa i temple bar sandra och frida inne på temple bar

Temple Bar stänger dock kl 02.00 vilket betydde att vi fick gå vidare. Det är inte så många barer som är öppna efter denna tid, i alla fall inte på vardagar, men vi blev tipsade om ett ställe som hette Roma Reial (på torget med samma namn) som skulle vara öppet till 05.00. Men detta är Spanien, mina vänner, och här har ingen koll. Vi hann nätt och jämt köpa öl innan vi blev utskickade. De stängde 02.00, såklart. Men i Spanien får man (eller?) ta med sig alkoholen ut från krogen, så vi gick och satte oss vid fontänen på torget.

Efter en stund blev vi tog bortskickade även därifrån. Vi trodde anledningen var att jag tappat ut min öl mitt framför ögonen på en förbipasserande polis som då sa “It’s over now girls!”, men tydligen skulle de börja städa torget inför kommande dag, haha!

Hade inte systemkameran med mig denna kväll, så blev bara några halvsuddiga mobilbilder, men men!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.