Barcelona

Linbana till Mount Montjuïc

40 minuter. Så många minuter var mitt plan från Stockholm till Barcelona försenat. Landade klockan 00.10 och kort därpå satt jag i taxin till centrum, där Fray och Sandra väntade på mig i mörkret. Efter en sovmorron började vi denna dag med att åka den mysiga linbanan som går från Barcelonas hamn upp till berget Montjuïc.

Mount Montjuïc Mount Montjuïc linbanan Mount Montjuïc

Efter en svajig, men häftig, färd klev vi ur gondolen. Utsikten uppe på Mount Montjuïc var helt magisk; vi såg både hamnen och La Rambla! Vi satte oss direkt på uteserveringen som ligger precis på bergskanten, med vy över hamnen och staden. Där drack vi vår efterlängtade sangria, som vi pratat om ända sedan vi bokat resan! Såå underbart!

linbana till Mount Montjuïc restaurangen på Mount Montjuïcsangria på Mount Montjuïc

Barcelonas OS-arena och MNAC-museet

Uppe på detta berg ligger även OS-arenan som användes under Olympiska Spelen 1992. Det är gratis att gå in och kika på arenan, vilket vi givetvis tog vara på. Fray kände sig särskilt lyrisk, sportfan som hon är. Alldeles i närheten av arenan ligger en mysig park med lummiga träd och väldoftande blommor. Vi tog en liten rundtur i parken innan vi gick vidare.

Man kan ta trappor från parken ner till Barcelonas centrum, men vi fortsatte längs bilvägen och hamnade vid MNAC-museet (Museu Nacional d’Art de Catalunya). Vi gick inte in, men utanför var det återigen en fantastisk utsikt över Barcelona. En spansk man spelade gitarr och underhöll turisterna som satt i museets trappa för att njuta av utsikten. Jag älskar gatumusikanter, allt blir så mycket mysigare med musik!
MNAC-museet

 

 

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.