Barcelona

Barcelonas mysigaste inredningsbutiker – och bokhandel!

Nu var dagen här. Dagen som jag väntat på i över ett år. Jag skulle nu äntligen få köpa världens finaste lampor som jag såg när jag var i Barcelona förra året. Jag vet inte varför jag inte köpte dem då, men jag har ångrat det sedan dess. Vad är då detta för spektakulära lampor kanske ni undrar? Jo, det är små bordslampor tillverkade av kokosnötter med små hål i detaljerade mönster som ger ett helt underbart sken!
kokoslampor i inredningsbutiken Home on EarthButiken heter Home on Earth och har blivit en personlig favorit när det gäller inredning. Den ligger mellan la Rambla och Barcelonas gotiska kvarter, och jag kan verkligen rekommendera den till dig som gillar handgjord, bohemiskt, inredning tillverkad med omtanke för miljön.
inredningsbutiken Home on EarthHome on Earth utsidan

Gammaldags bokhandel

I närheten av Home on Earth hittar man många andra mysiga butiker, bland annat en pytteliten bokhandel med böcker som ser ut att vara hundratals år gamla. Jag kände inte igen titeln på en enda, med undantag för Bibeln. Vid “kassan” (läs: gammalt bord övertäck med böcker) satt en tjock katt och iakttog alla som kom in. Personalen skymtades bakom ett draperi, men ärligt talat var det katten (som vi sedan fick veta heter Rita) som lockade in oss!

bokhandel i barcelona med katt utanför bokhandel i barcelona med katt på bordet

Vi gick sedan vidare och såg ännu en mysig inredningsbutik vars entré lystes upp av en kristallkrona och ljusslingor som hängde från taket. Butiken heter Oliver och ser från gatan ut som en butik som säljer vanliga prydnader, lampor, porslin med mera, men ju längre in vi gick insåg vi att detta inte alls var en vanlig inredningsbutik!

Inredningsbutiken Oliver

Vi gick ner en liten trapp till ett rum med fler, nu lite ovanligare, inredningsprylar som soffbord, pallar och mönstrade mattor. När vi sedan gick runt ett hörn insåg vi att detta måste ha varit en gammal kyrka av något slag! Väggarna och taket bildade valv i gammalt murbruk och här fanns större möbler som soffor, bord och stolar, och de var alla helt unika. Jag blev helt såld och vill nu åka hit med en släpvagn och inreda hela mitt hem i denna stil!

butik oliver i barcelona inredningsbutik oliver i barcelona lampor och prydnader på butiken olivier inredning prydnader och möbler i butiken olivier soffa och världskarta i butiken olivier

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.