Stockholm

Bästa gelaton i Stockholm – guide till glassbarer i stan!

Sommaren är här, och så är även glassäsongen! Jag älskar alla typer av glass, men inget slår äkta, italiensk, gelato! Det finns flera bra gelaterior i Stockholm, och här kommer tips på bästa gelaton i stan!

SNÖ

Odengatan 92, Vasastan

Mitt absoluta favoritställe för gelato i Stockholm! Jag är dock inte ensam om detta, så kön utanför SNÖ brukar ringla lång under varma sommardagar! SNÖ är känt för sina unika smakkombinationer och höga kvalité. Till mina favoritsmaker hör rosmarin med kola och brynt smör, samt choklad med nutella och hasselnötter!

Pris för 1 skopa: 35 kr

glasstrut från SNÖ gelato i Stockholm.

StikkiNikki på Skånegatan

Skånegatan 73, Södermalm

StikkiNikki finns på flera platser i Stockholm, men jag tycker att deras gelateria på Skånegatan har de bästa smakerna och det bästa läget! Här väljer jag alltid salted caramel – och man brukar få en generös skopa! Ta med din gelato och slå dig ner vid närliggande Nytorget för maximalt glassande!

Pris för 1 skopa: 39 kr

två glasstrutar med gelato utanför stikki nikki.

Stockholms Glasshus

Birkagatan 8, Birkastan

Ett lite undangömt gelatoställe, med stort utbud av smaker och ett mysigt läge på lugna Birkagatan. Stockholms Glasshus har troligtvis det största utbudet av alla gelaterior i Stockholm, med hela 48 smaker! Vad sägs om marsipan, saffran eller sparris? Dessutom har de helt underbart krämig gräddglass och läskande sorbet!

Pris för 1 skopa: 39 kr

vi håller i två glasstrutar med gelato.

King Scoopa

Hornsgatan 156, Södermalm

Bästa gelatobaren i västra Södermalm! King Scoopa är ett litet ställe med skön atmosfär, och även om utbudet inte är det största så märks det att glassen görs med kärlek och engagemang. Här finns annorlunda smaker som sorbet på ananas, habanero & rosmarin, mjölk & honung och rabarberpaj med crumble!

Pris för 1 skopa: 35 kr

en strut med gelato på king scoopa.

Gelateria Italiana

Drottningholmsvägen 22, Kungsholmen

En italiensk gelateria på Kungsholmen, vid hektiska Fridhemsplan. Perfekt för en glass på språng! Vill du ända avnjuta din gelato i lugn och ro kan du promenera till närliggande Kronobergsparken.

Pris för 1 skopa: 30 kr

tre bägare med gelato.

StikkiNikki på St. Eriksplan

St. Eriksplan 9, Vasastan

StikkiNikki har även en liten glasskiosk på St. Eriksplan i Vasastan. Perfekt att ta med sig in i Vasaparken, när man väntar på bussen, eller när kön till SNÖ är alltför lång. 😉 Förutom krämig gelato finns här även läskande sorbeter – som ges i generösa skopor!

Pris för 1 skopa: 39 kr

en bägare med gelato från stikki nikki.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.