Barcelona

Bästa utsikten över Barcelona!

Stressa stressa! Vi mådde lite väl gott på stranden och blev för optimistiska om att hinna dit vi planerat som kvällsäventyr. Men vi hann till slut! Planen var att åka upp till Bunker del Carmel och titta på solnedgången, varifrån vi hört att man också har den finaste utsikten över Barcelona.

Vi tog metron hem från stranden, bytte om på 5 minuter, köpte frukt och juice på La Boqueria Mercat och tog metron till bergets fot. Sedan bar det uppåt! Och ännu mer uppåt. När vi gått så att vi blivit svimfärdiga kom vi upp till Bunker del Carmel  lagom i tid för att få en vy över staden i solsken innan solen sakta började försvinna bakom bergen. Rätt många människor hade samlats här, mest ungdomar, och många hade liksom oss med sig picknick.

betongtrappa upp till bunker del carmel berget vid bunker del carmel

Utsikten från Bunker del Carmel var helt makalös; man ser hela staden ändå fram till havet, och Sagrada Familia tornar upp sig mitt i allt. När solen väl gått ned blev det rätt kyligt, och optimistisk som jag är hade jag ingen kofta med mig. Så glad att vi hann, om än på håret, men nästa gång tar vi mer marginal och varmare kläder!

utsikt från bunker del carmel utsikt över barcelona från bunker del carmelsolnedgång från bunker del carmeltre tjejer sittandes framför utsikt över barcelona utsikt över barcelona vid mörker

 

 

 

2 reaktioner på ”Bästa utsikten över Barcelona!

  1. Hej Maya och tack för din fina kommentar på min blogg nyligen! Jag blev verkligen glad att du hittat “hem” till mig och att du tog dig tid att skriva. Jag läser din blogg med nyfikenhet och blir bara mer och mer sugen på att upptäcka alla häftiga platser du har varit på… Barcelona är en favorit jag väl känner igen – särskilt Bunkers! När jag bodde där för ett par år sedan var det mitt “hemliga” ställe – nu är det nog inte så hemligt längre, men då var det fortfarande lite av en doldis 😉 Dock lika vacker och betagande utsikt!

    1. Vad roligt att vi hittat till varandra! 🙂 Och vad spännande att du bott i Barcelona, det är en favorit även hos mig! 🙂 Det är både på gott och ont när hemliga ställen blir populära; man vill ju unna folk nöjet av att få uppleva ställena, men samtidigt vill man ha dem för sig själv. 😉 Ja, utsikten vid Bunker del Carmel är helt magisk, och även om det nu är mer folk än när du bodde där så kändes det ändå inte som en vanlig “turistattraktion” – men det kanske blir det inom en snar framtid. :p

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.