Nya Zeeland, Sydön

Blommiga bakelser på Melrose Café

Man äter med ögonen påstås det ofta. Det är dock sällan jag lägger tid och energi på att göra mina måltider vackra, men då är jag ju inget fan av att stå i köket heller. Roligare är det när andra, som faktiskt kan det där med upplägg och dekoration, gör det åt en.

Under vår andra dag i Nelson tog David med mig till Melrose House Café, en stor herrgård som omvandlats till ett mysigt, gammaldags trädgårdscafé. Huset var byggt i trä och målat i ljusgrått och vitt, hade högt i tak och var inrett med gamla trämöbler. Nästan lite Madicken-känsla över det.

Vi hade ätit frukost ganska nyligen, så vi var mest fikasugna (som vi dock alltid är). I glasmontern fanns vackra bakelser och tårtbitar, så det var inget snack om att man här äter med ögonen. Jag beställde en citron-rabarber-kokos-tårtbit(!) och David tog en med kaffe-choklad. Till det blev det hemmagjord lemonad för mig och bärsmoothie för David. Klart man ska lyxa när man har semester!

Om vi tyckte att bakelserna var vackra redan i montern, var det ingenting i jämförelse med hur de såg ut när vi fick dem serverade! Personalen hade lagt stora rosor på våra tallrikar, tillsammans med grädde och färska bär! Hur vackert var inte det?!

Vi kände nästan att de var för fina för att ätas, men sen kom sockersuget smygande och vi åt upp dem under mycket “Mmmmmm”-ande!

När vi kom till cafét var alla fyra bord utomhus upptagna, men nu hade de alla blivit tomma så vi tog våra bakelser och flyttade ut. Trädgården runt Melrose House är full av rosor och pioner, så det är inte svårt att lista ut vart de hittar alla tårtdekorationer. Nu var vi de enda gästerna kvar och hade hela terrassen för oss själva.

Det kändes skönt att detta ställe låg en bit från stan så vi slapp folksamlingar, poppig bakgrundsmusik och stressad personal. Melrose House är verkligen ett fridfullt ställe för den som vill ha lugn och ro, känna lukten av rosor och äta de vackraste bakelserna man kan tänka sig!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.