Nya Zeeland, Sydön

Bob’s Cove Track – med 360° utsikt över Lake Wakatipu!

Queenstown är ett av de mest populära besöksmålen i Nya Zeeland! Backpackers, unga par, äldre par och barnfamiljer samlas alla här för att njuta av denna händelserika alpstad! Det är inte svårt att förstå när man väl varit här. Här finns något för alla; bungyjump och fallskärmshoppning för den äventyrslystne, restauranger för gourmanden, musikevenemang för den kulturelle och massor av aktiviteter för barnfamiljen.

Queenstown har en häftig, och mysig, stadskärna, men det man lätt missar om man bara rör sig i de centrala delarna är de storslagna vyer som staden är omgiven av. En bra idé är att gå en enklare vandring för att se Queenstown från ett annat perspektiv.

Bob’s Cove Track är en led som ligger ca 10 minuters bilfärd från centrala stan. Den går genom skogen, men har alltid vattnet vid sin sida. Promenaden avslutas med en uppförsbacke till en liten kulle där man har en 360° utsikt över Lake Wakatipu, sjön som Queenstown ligger vid.

Kul att veta för Sagan om Ringen-fantasten är att en scen från Sagan Om De Två Tornen är inspelad just här! Scenen när Frodo, Sam och Gollum ligger uppe på en kulle och tittar ned på slaget mellan Gondors soldater och Harads soldater (med Olifanterna).

David illustrerar:

Tillbaka till vandringen; det tar ca en och en halv timme att gå från starten vid Twelve Mile Delta tills man är högst upp på kullen med den fantastiska utsikten. Den sista biten är riktigt brant, med stenar som glider under ens fötter, men det är såå värt det när man kommit upp! Här plockade vi fram kaffetermosen i vanlig ordning och käkade lunch med en utsikt som lätt platsar i Topp 3 bästa utsikterna under denna resa!

4 reaktioner på ”Bob’s Cove Track – med 360° utsikt över Lake Wakatipu!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.