Bali, Giliöarna

Bohemiska bungalows på Gili Air – miljövänligt & instagramvänligt boende

Om du letar vita stränder, bra snorkling och mysiga strandrestauranger så är Gili Air den perfekta ön. Och eftersom detta var precis vad vi letade efter, så var det var verkligen ön för oss!

Vi åkte till Giliöarna efter vår vistelse i Batu Belig, som ligger på huvudön Bali, och vi valde att bo på Gili Airs östra sida. Detta för att snorklingen är bättre här än på den västra sidan, och vi hittade dessutom världens finaste bungalow-hotell på Gili Air, precis vid stranden. Hotellet heter Sunrise Resort och är verkligen ett instagramvänligt boende!

Bohemisk inredning & smoothie bowl till frukost

Hotellets restaurang har vackra rottingmöbler och mysiga soffor med utsikt mot havet. Varje morgon serveras här en frukostbuffé med allt man kan önska sig. Förutom det generösa bufféutbudet kan man även få en god smoothie bowl i en kokosnötskål, dekorerad med färsk frukt och cashewnötter.

Man fick dessutom välja fritt bland lyxiga kaffedrycker! Vi tog alltid en islatte, vilken svalkade skönt i den redan varma morgonluften. Det kunde även komma frukostgäster utifrån, som lockades av det perfekta läget vid havet och den bohemiska stilen. Sunrise Resort verkligen är ett av de bästa hotellen på Gili Air.

restaurangen/loungen på på sunrise resort.
loungen/restaurangen på sunrise resort.
smoothie bowl, iskaffe och juice.

Instagramvänliga bungalows på Gili Air

Bungalow-rummen på Sunrise Resort har högt i tak och ovanför sängen hänger en gigantiskt virkad drömfångare. På sidan står sänglampor i form av ananaser, och vid vår ankomst låg röda, nyplockade, blommor utspridda över sängen. Snacka om instagramvänligt!

säng med stor drömgångare ovanför, på sunrise resort.
säng med ananas på kuddarna och stor drömfångare ovanför.
säng i bungalow på sunrise resort.

Badrummet är inte sämre; taket är genomskinligt, vilket gör att de varma solstrålarna strömmar igenom och skapar ett naturligt ljus. Duschen har en vägg av stora bambupinnar och vid handfatet låg ännu fler röda blommor utspridda.

Varje bungalow har en egen ”innergård”, där man kan stänga en ytterport för att få sitta i lugn och ro. Här ute finns två mysiga rottingfåtöljer med samma ananaskuddar som på sängen.

shampo, balsam och vattenflaskor vid handfatet.
två fåtöljer med ananastryck på kuddarna.

Sunrise Resort påminner lite om vårt boeende på Gili Trawangan, där vi också bodde i bohemiska bungalows. Det boendet hette Gili Breeze Tropical Bungalows och hade också jättefina rum och ett mysigt poolområde. Men Sunrise Resort är nog ändå det bästa boendet av dessa två, eftersom det ligger närmare stranden, har ännu finare rum och större pool.

Ett hotell på Gili Air med omtanke om naturen

Den vackra inredningen kombineras med ett hållbart tänk. Vid din ankomst får du ett eget bambusugrör, vilket du kan använda under hela din vistelse. Sunrise Resort serverar nämligen all dryck utan sugrör! Hur bra är inte det?!

Istället för små engångsflaskor med shampo, balsam och duschtvål finns här istället en stor pumpflaska för varje produkt, som personalen fyller på vid behov. De tandborstar man får är gjorda av bambu och är förpackade i nedbrytbart papper. Allt detta resulterar i mindre förbrukning av engångsplast, vilket gör gott för Giliöarnas hav och djurliv!

Hotellets grönskande poolområde

Poolområdet på Sunrise Resort är omgivet av gröna träd och palmer. Denna lugna färg återkommer även i själva poolen, vars kakel gör vattnet smaragdgrönt. Ett litet vattenfall porlar från en sten och i ena hörnet finns en bubbelpool för den som vill relaxa till max.

Det finns gott om solstolar, i flera storlekar och former, och parasollen skuggar skönt när solen står som högst på himlen. När törsten slog till beställde vi goda mocktails i den lilla poolbaren – och självklart använde vi våra egna bambusugrör. Saknar man saltstänket kan man bara gå 10 meter ut från hotellet, så kommer man till stranden på Gili Air.

poolområdet på sunrise resort på gili air.
poolen på sunrise resort på gili air.
poolen och litet vattenfall på sunrise resort gili air.

Station för vattenpåfyllnad

Ett stenkast från hotellet ligger dykcentret Manta Dive, där man kan fylla på sin vattenflaska för en billigare peng än att köpa en ny = bättre för både miljön och plånboken!

Om du gillar att bo fräscht, bohemiskt och instagramvänligt – och samtidigt månar om naturen, då är Sunrise Resort på Gili Air stället för dig!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.