Budapest

Eleganta Café Párisi & en åktur i Budapest Eye

Det finns många mysiga caféer i Budapest, och hittar man ett mysigt café som dessutom ligger lite undangömt från turiststråken är det ett extra plus! Café Párisi är precis ett sådant café.

Det eleganta caféet ligger i Lotz Hall, en gammal byggnad i nordöstra Budapest, som under 1800-talet var ett kasino. Idag är Lotz Hall en liten galleria som utöver Café Párisi även har temporära utställningar på nedersta våningen.

lotz hall cafe parisi i budapest
cafe parisi i lotz hall
målnignar i taket på lotz hall

Café Párisi är med sina enastående takmålningar ett av de vackraste caféerna i Budapest! Vid ett fönster står ett piano och vid cafédisken finns en ensam bokhylla med böcker till salu. Av denna anledning benämns Café Párisi ibland som The Book Café.

Menyn på Café Párisi påminner väldigt mycket om berömda Café Gerbeaud, med vackra bakelser och klassiska smaker, men Café Párisi är mycket billigare än Gerbeaud. Så för den som vill äta lyxiga bakverk i elegant miljö, men som inte vill spendera en förmögenhet, rekommenderar jag Café Párisi.

pianot på lotz hall cafe
jag på cafe parisi budapest
bakelse och kaffe på cafe parisi i budapest

Spontan åktur i Budapest Eye

Efter vår lyxiga fikapaus promenerade vi mot Budapests centrum. Vid parken Erzsébet Tér såg vi Budapest Eye torna upp sig bland träden. Detta pariserhjul, som tagit sitt namn från sin motsvarighet i London, är en perfekt aktivitet när man har sett alla sevärdheter i Budapest och bara vill njuta av staden.

Solen sken och parken var full av glada livsnjutare, både lokalbor och turister. Budapest Eye gav en otroligt bra utsikt över Pest-sidan, och man såg ända bort till Buda på andra sidan Donau.

budapest pariserhjul
jag vid budapest pariserhjul
david i budapest eye
utsikt från budapest pariserhjul

Och nej, det är inget speciellt med Budapest Eye; det är ett helt vanligt pariserhjul, vilket kanske kan kännas lite cheesy. Men hur ofta åker man pariserhjul egentligen? Typ aldrig. Så jag måste ge Budapest Eye två tummar upp för att vara en perfekt, spontan, “vad-ska-vi-göra-nu-aktivitet.” Cheesy eller inte – det var faktiskt rätt romantiskt.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.