London

Kaffe & kultur i Covent Garden – Londons mysigaste stadsdel

Stadsdelen Covent Garden ligger i östra London och är full av mysiga gator, butiker, caféer och restauranger. Här kan man strosa runt i evigheter, men under regniga dagar (vilka är många) kan det vara skönt att hålla sig inomhus. Tur då att det finns en mysig och unik galleria i Covent Garden, där man lätt kan spendera några timmar medan man väntar ut regnet.

trävagn med blommor i Covent Garden.

Vackraste shoppingcentret i London

Jag skulle vilja påstå att Covent Garden har det vackraste, och mest unika, shoppingcentret i London. Det genomskinliga taket släpper in dagsljuset och tegelväggarna ramas in av ljusblå, bågformade, pelare. Butikernas dörrar är målade i färgglada nyanser, och på bottenvåningen är valv och dörröppningar klädda med grönskande växter.

covent garden i London.
gallerian i covent garden i London.
utsikt över en restaurang i covent garden galleria.
covent garden galleria.

Mysiga caféer i Covent Garden

Det är verkligen ingen brist på mysiga caféer i Covent Garden! Många av dem finns utanför gallerian, men eftersom det regnar idag så håller vi oss här inne. Vi går in på bohemiska Le Pain Quotidien och tar trappan upp till övervåningen. Där får vi först vänta en stund på ett bord, det är trots allt fler än vi som skyr regnet. Snart får vi ett bord inne i ett ljust rum med tegelväggar och bjälkar i det höga taket. I mitten finns ett stort långbord där några människor kombinerar fika med jobb.

café Le Pain Quotidien i covent garden.

Kaffe i skålar och egenblandad varm choklad

Här på Le Pain Quotidien serveras alla varma drycker i bowls – alltså skålar. Denna unika grej är, enligt mig, drömmen på grund av två anledningar:
1: Det är bästa botemedlet mot frusna händer!
2: Skålarna är så enorma att de inkluderar både påtår och tretår!

Beställer man varm choklad får man en skål med varm mjölk och en söt liten kanna med smält choklad. Man får därmed blanda sin egen chokladdryck efter smak och behov! Precis vad som behövs för att pigga upp en regnig dag i London!

cappuccino och varm mjölk i skålar.

Whittard - min favoritbutik för presentshopping

I Covent Gardens galleria finns även en av mina favoritbutiker i London – Whittard. Denna kaffe- och tebutik finns på några fler ställen i London, men jag tycker att den i Covent Garden är mysigast. Här finns två våningar med kaffe, te och choklad i alla möjliga smaker – men alltid av bra kvalité!

Whittard är dessutom den perfekta presentbutiken, eftersom alla produkter kommer i vackra och eleganta förpackningar. Till mina favoriter hör deras vita varm choklad, kaffe med smak av salted caramel och deras gröna tesorter. Letar du en bra present till någon där hemma så kommer du garanterat att hitta den här!

kaffe i hylla i butiken whittards.
presentförpackning med fyra teburkar.

Teaterscener och musikaler i London

Förutom shopping och caféer är Covent Garden även platsen för den som vill gå på teater eller musikal i London. Det finns flertalet teatrar i området som kör populära föreställningar året runt. Vid vårt besök hade Palace Theatre en två-kvällars föreställning av Harry Potter and the cursed child,Dominion Theatre kunde man se Prinsen av Egypten, och Novello Theatre hade satt upp klassikern Mamma Mia!.

Biljetter går att boka både online och i försäljningskiosker runt om i London. För att försäkra dig om att få de bästa platserna (eller den prisgrupp du önskar) är det bra att boka i god tid.

teater i London med Harry Potter-musikal som entrétext.
utsidan av dominion teater i london.
utsidan av novello theatre i london, mamma mia står ovanför entrén.

Jag längtar redan efter att få besöka Covent Garden igen! Nästa gång blir det under sommaren, så att jag kan strosa runt bland de mysiga gatorna i värmande solsken. Fast så länge det finns heta kaffeskålar på caféerna så klarar jag mig nog.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.