Bali, Giliöarna

Dykning på Gili Air – Shark Point

Mitt andra dyk på Gili Air gjorde jag vid Shark Point, en dyksite som ligger på den nordöstra sidan av Gili Trawangan. Även denna gång valde jag att dyka med dykcentret Manta Dive, som ordnar dyk runt alla tre Giliöarna.

Till skillnad från mitt första dyk fick vi nu se hajar, vilket var en riktigt häftig upplevelse! Det var så spännande att dyka nära botten och kika under varenda korallgrotta för att se om det där låg någon haj. På dagarna ligger hajarna nämligen i grottor under korallreven, i väntan på nattens mörker då de beger sig ut på jakt. Vi lyckades få syn på två stycken i samma grotta, varav en låg på botten medan den andra cirkulerade runt inne i grottan.

aj ligger på botten i grotta, dykning vid shark point.

Charmiga sköldpaddor i alla storlekar

Förutom hajar såg vi hela sex sköldpaddor! Några var riktigt små, och såg nästan ut att flyta iväg i strömmarna, medan andra var riktiga bjässar som låg likt tunga stenar på havsbotten. En liten rackare flöt upp-och-ned, medan den mumsade på koraller. Den såg ut som en flytande kork, med rumpan upp i vädret! Helt klart min favorit!

Om du ska dyka på Giliöarna kan jag verkligen rekommendera Shark Point! Särskilt om du vill se lite större djur, som hajar och sköldpaddor, istället för revfiskar.

Ta gärna en titt på videon här nedan – och kom ihåg att ändra kvalitén till HD.

sköldpadda på botten vid shark point.
haj simmar i grotta vid dykning på shark point.
sköldpadda äter från korall vid giliöarna.
sköldpadda på botten vid gili air.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.