Nya Zeeland, Sydön

Godaste glassen i Nya Zeeland!

I Wanaka finns ett glass-och chokladcafé som heter Chocolates Patagonia, vilket jag föll för redan när jag var i Nya Zeeland 2013. Då var jag en pank backpacker som inte ansåg mig ha råd med varken deras lyxiga glass eller deras mäktiga chokladbakelser. Denna gång är jag en ekonomiskt medelmåttig backpacker som anser mig ha råd med båda (om de ersätter dagens lunch alltså).

caféet patagonia chocolate i wanaka

Nä men helt allvarligt, jag tänker inte missa min chans att smaka deras glass denna gång! Och tur är väl det, för den är verkligen precis så god som jag tänkt mig! Den är som en blandning av gelato och gräddglass och finns i en hel drös olika smaker!

Jag valde cream caramel och tror på riktigt att det är den godaste glass jag nånsin ätit (och jag har ätit många!). Den smakade smält knäck, fast ännu bättre! David tog kokos-med-krossad-choklad och den var i toppklass även den!

jag står vid stranden i wanaka och håller två glasstrutar.
glass i strut i wanaka

Vi stannade i Wanaka i fyra dagar och besökte Chocolates Patagonia tre av dagarna. Vid andra besöket köpte vi glass igen; jag tog samma smak som tidigare (den är helt sinnesjukt god alltså!) medan David var mer vågad och testade cookies & cream.

Tredje gången kände vi oss nästan lite läskiga, som om vi planerade ett rån mot dem och går in för att reka varje dag..! Denna gång köpte vi en stor tårtbit med chokladmousse och karamellkräm (kunde ju inte beställa karamellglassen tre dagar i rad!). Tårtbiten var stor nog för två och var precis lika god som den såg ut, det blir ju på nåt sätt alltid extra gott när man äter med gaffel!

chokladkaka med chokaldglasyr på tallrik
chokladkaka på patagonia chocolate

Nu har jag fått ta igen med råge för den missade glassen 2013; cirkeln är sluten, drömmen blev verklighet och legenden om den magiskt goda glassen i Wanaka bevisades vara sann!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.