Irland

Irish coffee i The Powerscourt Centre

Jag upplevde en hel del på min ensamma dag, så här kommer del 2! Då jag promenerade omkring i Dublins centrum hittade jag en liten gömd “galleria” som ligger i en gammal stenbyggnad. Lärde mig att den heter The Powerscourt Centre och här hölls tydligen storslagna fester för “fint” folk på 1700-talet.

Väl inne såg jag en halvöppen dörr som jag kikade in genom och såg att det var en supermysig restaurang! Restaurangen hette Farrier & Draper och var både mörk och tom, därför trodde jag att den var stängd – men dörren var öppen så jag gick in. När jag gått in en bit mötte jag en servitris som sa att de visst hade öppet! Så jag slog mig ner i en färgglad fåtölj och beställde en Irish coffee (måste ju prova det i Irland!).

Satt helt själv i salongen en lång stund innan ett litet sällskap också hittade in. Efter ett tag började en duo spela livemusik för mig och det andra sällskapet. Tror de repade inför kvällen, men kändes superlyxigt med en privat show, haha! Jag gick sedan runt och kikade, det fanns flera rum och en trappa ned fanns en till bar med utgång direkt till gatan. Sjukt mysig inredning och atmosfär, kan verkligen rekommendera stället om man letar ett bra ställe för drinkar eller vin!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.