Irland

Isaacs – Dublins mysigaste hostel!

Efter en sen ankomst till Dublin igårkväll har vi nu sovit ut på vårt supermysiga, vackert dekorerade, hostel Isaacs. Det ligger riktigt bra till, inte mitt i smeten bland de högljudda pubgatorna men nära till både centrum och busstationen. Isaacs är byggt över en 200 år gammal vinkällare, så på källarvåningen finns supermysiga sällskapsrum med väggar och takvalv i gammalt murbruk! Kolla bara in deras Reading Area här nedan!

Idag började vi med att utforska Dublin! Staden delas av floden Liffey, med den gamla stadsdelen på ena sidan och den nyare på andra sidan. Den gamla delen (anser jag) är mest intressant för här finns alla klassiska pubar, restauranger, butiker och fina stenhus med blommor hängandes över fönster och dörrar. Denna del känns verkligen sådär idylliskt irländsk och allt ser ut precis som vi föreställt oss att det skulle!

Vi gick längst den största shoppinggatan Grafton Street och kom i slutet av den till parken St. Stevens Green. Parken är stor och otroligt välskött, så vi la oss i gräset och njöt av solskenet! Vi hade sett på vädret att det skulle vara mulet hela dagen men vi fick lära oss att det sällan bara är en sorts väder under en dag i Dublin.

Efter vilostunden gick vi en sidogata från Grafton Street och åt lunch på bohemiska Cornucopia, som både är en vegetarisk restaurang och ett café. Vi beställde en soppa gjord på morot och timjan, hur god som helst!! Stället är dessutom överraskande stort och har en övervåning med utsikt över den mysiga gatan. Missa inte detta om ni letar ett bra lunchställe i centrala Dublin!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.