Barcelona

Löptur i gryningen & Barcelonas sexmuseum!

Tisdagen, vår sista heldag i Barcelona, inledde jag och David med att gå upp kl 7 och ge oss ut på en löptur runt hamnen. När vi först kom ut var det rätt kyligt, men så fort vi kom ner till hamnen och dess breda promenadstråk gick solen upp och det blev riktigt varmt!

Vi hade bestämt oss för att hitta stranden, så vi sprang efter de riktlinjer mannen i receptionen hade gett oss. Efter en halvtimmes joggande nådde vi stranden där det passande nog fanns ett utegym, så vi körde lite styrketräning. På hemvägen sprang vi längs stranden så långt vi kunde, och de enda andra där var några morgonpigga surfare.

palmer vid barcelonas hamn.utegym barcelonas strandutegym i barcelona

Efter en dusch och frukost tog vi sedan en heldag på shoppinggatan Passeig de Gràcia, där man hittar butiker som Zara, Mango, H&M, Bershka och – min personliga favorit – Oysho. Mitt i shoppingen pausade vi på ett mysigt café där vi drack kaffe och åt den spanska versionen av munkar – churros! På hemvägen överraskade David med att ta mig till en Disney-butik, där jag blev som barn på nytt! (Den ligger på Avinguda Diagonal 557, för er som också är Disneyälskare)!

Middag på Barcelonas äldsta restaurang

På kvällen gick hela familjen till Can Culleretes, den äldsta restaurangen i hela Barcelona, där vi åt middag och drack sangria. Can Culleretes är ett bra ställe om man är ett stort gäng och vill äta en god middag i äkta spansk miljö! Efteråt gick vi till en uteservering på torget vid Barcelonas Katedral där vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi insåg sedan att vi inte hittade vägen hem, och efter att vi gått in på fler och fler smågator blev det bara svårare. Min syster tog sedan kommandot och ledde oss tillbaka till vårt hotell!

restaurang can culleretes i barcelona
Bild från Can Culleretes hemsida

Ett besök på Barcelonas sexmuseum

Den sista dagen hade vi bara förmiddagen på oss innan vi skulle checka ut och åka hem. Jag och David bestämde oss då för att besöka Barcelona Erotic Museum, för att fördriva tiden. Det var faktiskt inte så snuskigt som det låter, utan det var väldigt sofistikerat eller vad man nu ska säga…barcelona sexmuseum

barcelonas sexmuseum tavla
tavla barcelonas sexmuseum

Vi lärde oss om hur sex sett ut genom tiderna och i olika delar av världen. Det fanns även information om sexrelaterade världsrekord, utställning av sexuella målningar & statyer, visningsexemplar av antika sexleksaker och en stor “sex-maskin”. Ganska roligt ändå, och man fick dessutom ett glas champagne vid entrén!

sexmuseum i barcelona
stor fallos på sexmuseum i barcelona
statyer och tavlor på barcelona sexmuseum

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.