Bali

Meditation på Yoga Barn i Ubud

Många besökare vill prova på meditation och yoga i Ubud, men vart ska man egentligen gå för att utöva dessa själsliga aktiviteter? Ett förslag är Yoga Barn, som är ett av de populäraste ställena för mindfulnessökande och yogafrälsta turister. Gömt längst inne i en smal gränd och omgivet av oändlig grönska ligger Yoga Barn som en oas långt borta från bilvägens oljud och avgaser.

ingången till yoga barn i ubud.
gröna växter vid stentrappa på yoga barn i ubud.

Denna grönskande oas har ett brett utbud av olika yogaformer och meditation. Jag hade bokat det sistnämnda, och oerfaren som jag var hade jag ingen aning om vad jag gett mig in på. Jag frågade mig fram i Yoga Barns reception och blev hänvisad till salen Surya. Där inne hade redan några personer satt sig ner på yogamattor (eller var de meditationsmattor?) och ljuset strömmade in från de gigantiska glasfönstren. Jag tog matta och kudde från ett stort träskåp och satte mig ner jag också.

sal på yoga barn.

En överraskande bra meditationsklass

Snart kom vår lärare Amit. Eller kanske vår coach? Guru? Jag vet inte riktigt vad jag ska benämnda honom som, men han ansvarade för denna meditationsklass. Lugn musik började flöda ur högtalarna och vi satte oss tillrätta på våra mattor. Amit guidade oss genom vår andning medan vi blundade.

Första 20 minuterna hade jag svårt att slappna av och fokusera. Oroade mig för om jag andades fel, i otakt med Amits “iiiin-and-ooout”. Men därefter kändes det mer naturligt. Amit pratade med lugn röst om att vi ska se den person vi vill vara framför oss, och att vi ska känna tacksamhet för allt i våra liv. Låter rätt smörigt va? Men oj vad jag kände mig tacksam helt plötsligt! Tacksam för att jag är frisk, tacksam för alla människor i min närhet, tacksam för allt jag åstadkommit i mitt liv och för att jag var här just nu. Mind = blown.

entrén till en sal på yoga barn.
griffeltavla med schema på yoga barn.

Yoga Barn i Ubud är mer än bara ett yogacenter

Mediationsklassen på Yoga Barn var en och en halv timme lång. När den var slut fick man i sin egen takt öppna ögonen, lägga tillbaka sin matta i skåpet, och återgå till verkligheten. Det hade blivit mörk ute och Yoga Barns gröna innergård lystes upp av lampor i träd och buskar. Jag gick nedför en trappa och kom fram till en stor öppen yta. Här låg ytterligare en reception, en restaurang, ett café och ett spa. Yoga Barn är alltså mycket mer än bara ett yogacenter. Hela anläggningen andas stillhet och välbefinnande. Hit återvänder jag gärna.

yoga barn i ubud.

Praktiska tips inför ditt besök på Yoga Barn i Ubud

Här kommer några tips om saker som är bra att veta innan ditt besök på Yoga Barn i Ubud.

Behöver man boka sin klass i förväg?

Man kan inte boka sin dagklass i förväg, utan det är först till kvarn som gäller. Insläppet börjar 30 minuter innan klassen. Vid kvällspass (startar från 19.30) kan man boka sig online från en timme innan klassen startar.

Vilka olika klasser finns?

Det finns flera olika typer av yoga och meditation på Yoga Barn. Det finns även andra spirituella klasser såsom Astrologi, där du bland annat får hjälp att ta kosmiskt informativa beslut och tyda galaktiska tecken (låter spaceat va?!). På Yoga Barns hemsida kan du både läsa om de olika klasserna samt se schemat för när de går.

Hitta till Yoga Barn

Det kan vara lite klurigt att hitta till Yoga Barn första gången. Jag själv gick förbi det, vilket inte är så konstigt eftersom man måste vika av på en smal gränd innan man kommer till själva entrén. Den smala gränden ligger precis innan hotellet Puri Padi, om du kommer norrifrån. Passerar du Puri Padi har du alltså gått för långt.

Vad kostar en klass på Yoga Barn?

En dagklass kostar 130 000 IDR. Ett 3-klasser-kort kostar 360 000 IDR, d.v.s. 120 000 IDR per klass. Yoga Barn tar både kort och kontanter, och det är inget extra påslag för kortbetalning. Du betalar i en kassa precis utanför salen.

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.