Nordön, Nya Zeeland

Desert Road i Tongariro Nationalpark

Under vår färd söderut från Rotorua körde vi efter Desert Road, en väg som, kanske inte helt otippat, går genom ett kargt ökenlandskap! Vägen följer den östra sidan om nationalparken Tongariro, med det snötäckta berget Mount Ngauruhoe som tornar upp sig i det annars väldigt platta landskapet. Ni som är Sagan om Ringen-fans vet kanske redan att Mount Ngauruhoe är det berg som gestaltar Mount Doom i filmerna! Lite star-struck blev vi allt!

När vi kört ett tag såg vi en stor grusparkering dyka upp på vår sida av vägen, så vi rullade in för att få en bättre vy över Mount Ngauruhoe. Vi anade inte att det blåste nästintill storm förrän vi skulle öppna bildörrarna – som knappt gick att öppna. Väl ute ur bilen försökte vi ta några foton, men det gick inget vidare..! Ni kan se resultatet här nedan.
Vi gav upp fotoförsöken efter ett tag och rullade vidare i detta gråbruna landskap! Det är helt otroligt hur snabbt landskapet, och klimatet, förändras här i Nya Zeeland. Från Aucklands svarta lavastränder, till Matamatas knallgröna gräskullar, Rotoruas illaluktande svavelmark, Taupos isblåa vattenfall och nu denna öken! Och då har jag inte ens börjat nämna platser på Sydön! Keep it coming NZ!

1 reaktion på ”Desert Road i Tongariro Nationalpark

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.