Nordön, Nya Zeeland

Tack för denna tid, Auckland!

Efter en tids fundering har jag och David bestämt oss för att lämna Auckland. Det är en superfin stad med närhet till många vackra och unika platser, men vi har känt oss lite låsta då vi inte haft någon bil. Lokalbussarna går liksom inte till alla smultronställen… Storstadsliv i all ära, men vi har insett att vi just nu mest längtar efter naturen och en mer avslappnad livsstil. Så vad gör vi då? Jo, vi köper en campervan och drar söderut!

Vi har idag blivit stolta ägare av en Honda Odysse och med denna ädla pärla ska vi inatt börja vår färd mot Sydön! 😉 Vi får se hur det går, ingen av oss har kört på vänster sida förut och ingen är särskilt van automatväxel, men men… vi har skaffat en försäkring som tur är! Uppdatering kommer imorgon!

Vi kommer att sakna denna magiska lägenhet (framförallt den magiska utsikten!), livet i en campervan kommer bli allt annat än glamouröst, precis som det ska vara när man är på resa genom Nya Zeeland!

4 reaktioner på ”Tack för denna tid, Auckland!

  1. Som tur är är det delade fält i början från Auckland och söderut så man lär sig snabbt, största omställningen var att köra om på höger sida. Några stopp inplanerade på vägen söderut? Kan rekommendera lysmasksgrottorna i väst samt Lake Taupo där det finns en del äventyrsgrejer att göra samt Rotorua (en nationalpark med gejsrar och svavelsjöar).
    På sydön rekommenderar jag att ta sikte på kaiteriteri beach och abel tasman national park för riktigt bra havskajak med sälar

    1. Ja förhoppningvis vänjer vi oss snart! :p Tack för tipsen, ska absolut kolla upp dem! Vi ska besöka Matamata och Hobbiton idag, sen lämnar vi Nordön för Sydön tills vidare, men ska åka upp igen senare för att se oss omkring ordentligt! 🙂 Möjligen tar vi sikte på Abel Tasman nu!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.