Nordön, Nya Zeeland

Tidig morgon i Huka Falls

Vi har nu lämnat Rotorua och kört vidare söderut. Natten spenderades på en parkering i närheten av Huka Falls; en fors och ett vattenfall strax norr om Taupo. Vi vaknade tidigt och körde den korta biten till infarten som leder till forsen, där vi stannade vid en utsiktsplats med utsikt över Huka Falls. Här finns även en liten skogsstig, från vilken man kan se vattenfallet utan att trängas med andra turister.

vår silvriga Honda står parkerad vid en skogsbryn.
david vid skogen vid Huka falls.
skogstig som leder till Huka falls i taupo.
david borstar tänderna på skogsstigen vid Huka falls.
vy över forsen Huka falls.

Vi gick längs stigen, borstade tänderna till det brusande ljudet och knäppte några kort på vattenfallet, innan vi satte oss i bilen igen och körde till besökscentret där man kan se forsen på närmare håll. Klockan var bara strax efter 7, men vi var faktiskt inte de enda morgonpigga turisterna där. Fem andra besökare hade också hittat dit i den kyliga morgonluften. Väldigt lugnt alltså, jämfört med när jag var här under högsäsong!

vattenfallet Huka falls nära Taupo i nya zeeland.
vy över Huka Falls och skogen runt om kring.
david tittar ut över Huka falls.

Huka Falls, som är en del av floden Waikato, har en volym på 220.000 liter per sekund och vattenfallet är 11 meter högt. Precis som allt naturligt vatten här på Sydön är vattnet i forsen helt isblått! Det ser så fräscht och härligt ut! I detta naturområde finns även flertalet vandringsleder som tar alltifrån 10 minuter till två timmar att gå. Det finns dessutom många leder för den som vill cykla mountainbike. Eftersom det fortfarande var vinter under vårt besök, och därmed väldigt kallt, kände vi inte att detta var särskilt lockande, men vi skulle gärna återkomma till sommaren och upptäcka mer av naturen här!

forsen huka falls i nya zeeland.
huka falls i taupo.

Det är i Huka Falls som delar av en scen i Hobbit-filmen The Desolation of Smaug är inspelad; den där Bilbo och dvärgarna åker i stora trätunnor i en fors för att komma undan orcherna. Här kan du läsa om ännu fler inspelningsplatser för Sagan om Ringen som du kan besöka i Nya Zeeland!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.