Nya Zeeland, Sydön

Bästa platsen för utsikt över Marlborough Sounds!

För många är den lilla staden Picton på norra Nordön bara en ort där man kliver på och av färjan mellan Nya Zeelands två öar. Vanligtvis åker turister direkt till eller från färjan, vidare till mer kända orter i detta avlånga land. Detta är förståeligt då många har en tidsram de måste följa, man hinner inte se precis allt. Men om du har möjlighet, stanna i Picton åtminstone en dag. Ta under denna dag bilen, köpt eller hyrd, och kör vägen som går längs Marlborough Sounds.

Detta sund är, enligt mig, ett av de vackraste sunden i landet – och det är dessutom väldigt lättåtkomligt att beskåda från land! När man följt vägen en stund kommer man till en rastplats där man kan parkera bilen. Redan vid parkeringen har man en helt fantastisk vy över i princip hela sundet!

Från denna parkering kan man sedan följa Karaka Point Walk som leder fram till änden av en grönskande udde, promenaden tar bara runt 10 minuter. Vid denna uddes spets har man nästan 360 graders vy över Marlborough Sound! Där kan man sitta i en evighet på en mysig träbänk, lätt skuggad av ett litet träd, och titta på förbipasserande segelbåtar och färjor. Vill man känna på det klara vattnet är det bara att promenera nedför en brant trappa längst ut på udden, så kommer man ner till en liten stenstrand. Älskar allt med detta ställe; lättåtkomligt, fantastisk utsikt, bra rastplats, lugnt och fridfullt och möjlighet att svalka sig i havet!

2 reaktioner på ”Bästa platsen för utsikt över Marlborough Sounds!

  1. Vyn man möts av när båten kommer in i sundet och det lilla samhället Picton uppenbarar sig är en fröjd för ögat. Man vill bara flytta dit, så magiskt känns det eller så beror det på de 3 timmarna i båt över sundet. Hade jättegärna stannat där om vi hade haft tid som ni har men att ha drygt 2v på hela NZ så gäller det att skynda vidare.
    Vi valde därifrån att åka kustvägen som är långsammare men med underbara vyer hela vägen dock väldigt smalt och möten uppstår men har man kört bil i norra Sverige så är man van.

    Gillar era bilder och drömmer mig tillbaka och önskar verkligen att jag får åka dit igen.

    1. Ja, det är ju ofta tidspressen som stoppar en. Åkte ni kustvägen mot Nelson eller ner mot Kaikoura? Ja, det är väldigt smalt på vissa ställen, och ofta väldigt branta stup på sidorna! Vi vände när vi kände att det blev alltför obehagliga krokar. 😉

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.