Nya Zeeland, Sydön

One Ring To Rule Them All

Nelson har länge stått på min lista över städer jag vill besöka här i Nya Zeeland. Jag missade denna destination förra gången jag var här, så nu såg jag fram emot allt vad Nelson hade att erbjuda! Jag är ju dock inte en person som gör onödigt mycket research om destinationer innan jag besöker dem, så ärligt talat visste jag inte riktigt vad Nelson faktiskt hade att erbjuda… Men det visste David.

Inbitet Sagan om Ringen-fan som han är, hade han koll på att Jens Hansen, mannen som tillverkat ringen i just nämnda filmserie, hade sin studio i Nelson. Självklart ville vi göra ett besök där.

Studion ligger på på 320 Trafalgar Square i centrala Nelson. Den är inte särskilt stor, men den är fylld med unika smycken varav vissa har kopplingar till filmserien och vissa är tillverkade helt fristående.
Här finns exempelvis alviska förlovningsringar och ringar tillverkade speciellt för Viggo Mortensen och Sir Ian. Självklart finns även en av de riktiga filmringarna här, alltså en av ringarna som användes i filmerna, men den är inte till salu.

Förutom 40 små ringar tillverkades även fyra större ringar som användes i scener där ringen ligger i förgrunden, exempelvis i scenen när brödraskapet vandrar i bergen och Frodo ramlar omkull och tappar halskedjan med ringen.
Vi börjar småprata lite med en kvinna bakom kassan. Då säger hon att vi kan få se den stora filmringen om vi vill, de tar nämligen bara fram den när det inte så mycket folk i butiken. Hon går bak till verkstaden, som ligger i ett rum bakom kassan, och kommer tillbaka med en stor trälåda. Hon öppnar den och ger den gigantiska guldringen till David.

När jag försöker få ett bra kort på honom i butiken säger kvinnan “gå in till studion så får ni en bättre bild”. Sagt och gjort, vi knatar bak till studion – där Hansen suttit och tillverkat självaste härskarringen! Jag knäpper några bilder på en lycklig David innan vi återlämnar ringen och tackar kvinnan för denna extra gästvänlighet.
Jens Hansen lever tyvärr inte längre, men ringarna han skapade år 1999 kommer för alltid att locka besökare till Nelson och hans studio, som nu drivs av hans son. Är du en sann Sagan om Ringen-fantast får du inte missa ett besök här om du har vägarna förbi Nelson!

6 reaktioner på ”One Ring To Rule Them All

  1. Men så häftigt! Det där hade jag gillat. Ända sedan jag var barn har jag varit fascinerad av Sagan om ringen. Jag läste serien så många gånger som barn och var helt lyrisk när första filmen kom. Såg alla på bio vilket såklar var ett måste för mig.

    1. Ja, Sagan om Ringen är så bra!😀 Det finns många inspelningsplatser i Nya Zeeland som man kan besöka! Och detta ställe var superhäftigt, särskilt att få hålla i ringen som var med i filmerna!😍🙌

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.