Nya Zeeland, Sydön

Punakaiki Beach Hostel – Västkustens häftigaste boende?!

När man pratar om att resa i Nya Zeeland är det ofta platser som Auckland, Wellington, Christchurch, Rotorua och Queenstown som kommer på tal. Även mindre orter som Matamata (Hobbiton), Wanaka, Tasman och Kaikoura brukar nämnas som besöksmål man inte får missa.

Men det finns så mycket mer att se och uppleva än de redan utstakade rutterna! Ett utmärkt exempel är Punakaiki. Denna lilla (och då menar jag lilla!) ort ligger på Sydöns västkust, mitt mellan Westport och Greymouth.

Som jag skrev i det senaste inlägget har jag och David flyttat hit för att jobba på Punakaiki Beach Hostel i utbyte mot boende, frukost och wifi. Hostelet ligger precis vid stranden, nedanför en gigantisk klippa, omgivet av grön regnskog. Havet breder ut sig så lång ögat når och vågorna är alltid enorma – perfekt för surfing!
Själva hostelet har lite av en hippe-känsla över sig. Det är målat i mörkgrönt och gult, med vackra väggmålningar lite här och där, stora blomarrangemang längs gången till receptionen och en vädersten som spår kommande väder. Som om detta inte vore mysigt nog, har de dessutom en stor, grön, husbil stående på tomten – där gäster får bo! Hur häftig är inte den?!
Punakaiki har ingen mataffär, men det finns en taverna, ett café, ett besökscenter, en bar och en camping. Vad mer behöver man? Man tar sig mellan dessa ställen längs bilvägens trottoar. Bara att promenera där är en upplevelse, då den stora klippan (vill nästan kalla det berget) når fram till bilvägen och på vissa ställen hänger de till och med över den. Här finns även flertalet vandringsleder som tar alltifrån 1 till 5 timmar att vandra.
Den största sevärdheten, som möjligen någon hört talas om, är ändå Pancake Rocks – ett stort område vid kusten med höga klippformationer med djupa håligheter. När tidvattnet är som högst slår vågorna med otrolig kraft upp mot dessa klippor och vatten sprutar genom dess tunnlar och grottor. Det bästa av allt är att Pannkaksklipporna bara ligger 800 meter från vårt Beach Hostel! En riktigt häftig upplevelse, som jag tänker skriva om i nästa inlägg! 

5 reaktioner på ”Punakaiki Beach Hostel – Västkustens häftigaste boende?!

    1. Ja, visst är den häftig!!
      Tack, vad glad jag blir! Jag har en Nikon D5300 med ett vanligt objektiv (18-55 mm) och ett polaroidfilter på linsen. 🙂

    1. Ja det är riktigt kul (och lärorikt)!? Vi får stanna till augusti nästa år, men troligtvis åker vi vidare i april, då vi vill hinna med Australien, Bali och några söderhavsöar också!☺️

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.