Nya Zeeland, Sydön

Queenstown från ovan!

I centrala Queenstown finns ett skogsbeklätt berg, vilket man kan ta sig upp till genom att åka gondolen som går från bergets fot till dess topp. Eller så kan man göra som oss; promenera!

Precis vid entrén till gondolen börjar Tiki Trail som går genom skogen hela vägen upp. Och det går verkligen uppåt! Kan vara bland det jobbigaste vi gjort under vår tid här! Stigen är inte någon plan, bred, väg, utan går över rötter och stenar på en upptrampad skogsstig. Det är riktigt brant hela vägen så det är verkligen inte något för den med dålig kondis (som jag exempelvis).

Efter drygt halva vägen går skogsstigen ihop med den grusade bilvägen vilket gjorde det lite lättare, men fy tusan vad slut jag var när vi äntligen kom upp till toppen! Men snabbt var det glömt när jag insåg vilket fantastisk utsikt det var här uppifrån! Man ser verkligen hela Queenstown!

Vad finns då att se och göra här uppe? Tja, vi hade mest kämpat oss hit för just utsikten, men om inte utsikt är din kopp te finns det en drös andra saker att fördriva tiden med! Vad sägs om Freestyle Bungyjump? Gocarts? Mountain bike? Eller glass? Av alla dess häftiga saker valde vi såklart den häftigaste; glass!

Nämen seriöst, Bungy jumpet var för kort för att vi tyckte det skulle vara värt det (42 meter), gocart fanns inte på cartan eftersom jag är livrädd för vårdslösa ungar som åker med full fart in i ryggen på mig (barndomstrauma från radiostyrda bilarna) och mountain bike-banan kändes byggd för de som vet vad de håller på med, inte vi alltså.

Så glass it is alltså! Vi var dessutom alldeles för trötta efter vandringen för att göra något fysiskt aktivt, så vi kände oss nöjda. För den som sparar sin energi genom att ta gondolen upp finns det alltså en mängd grejer att göra här uppe på berget! För den som inte har någon energi finns det, förutom en glasskiosk, även en restaurang, bar och souvernirbutik!

Något för alla, helt enkelt! Så ge er upp på Queenstowns berg, oavsett om ni väljer att vandra eller ta gondolen!

8 reaktioner på ”Queenstown från ovan!

 1. Grymt häftig utsikt där uppifrån minna jag med. Ska ni hoppa bungy jump rekommenderar jag Kawarau Bridge som ligger nån timma norr om Queenstown. Dock är det inte högre men platsen för det första bungyhoppet som gjordes och dessutom över en flod. Man får välja om man vill bli doppad eller ej, de anpassar repet egter vikten. Rekommenderar ombyte då det kanske är 10° varmt i floden.

  1. Ja, utsikten är magisk! Jag hoppade Nevis (134 m) förra gången jag var här, vilket var superhäftigt! Så denna gång kändes inte suget efter bungy jump lika stort, eftersom jag redan hoppat det högsta i Nya Zeeland! :p Kanske hoppar Kawarau Bridge nästa gång jag besöker landet! 🙂

 2. Hallo kära vänner!

  Så fin natur,så fina bilder!
  Ni ser ut att ha det toppen, tack att ni delar med er av allt ni är med om!

 3. Jag åkte den där gocart banan när jag var där för 9 år sedan och du gjorde ett bra beslut att inte åka. Men det var inte barnen du hade behövt vara rädd för utan killarna i 20-års ålder. Det var dom som åkte som galningar…lite som det är ute i den vanliga trafiken.

  1. Haha, vad bra att jag tog rätt beslut!😅 Ja, det verkar vara värsta motorvägen där uppe, bäst att hålla sig undan! Kul att det finns någon mer som delar min oro!😉☺️

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.