Inspiration

Mina resplaner och resdrömmar för 2020

Mitt 2019 innehöll 3 weekendresor och en resa till Bali. Det ska bli spännande att se vad 2020 kommer att bjuda på!

Än så länge har jag faktiskt bara en resa inbokad: en weekend till London. Jag var senast där 2013, så det kommer bli intressant att se om staden är sig lik. Största skillnaden kanske egentligen är jag själv. Från att ha besökt London som en fattig 21-åring har mitt 27-åriga jag nu råd (och intresse för) att besöka unika restauranger, något jag ser fram emot väldigt mycket. Ni kommer att få ta del av detta i en restaurang-guide här på bloggen så småningom.

Jag har dock fler resdrömmar för 2020. Men dessa beror lite på om jag och min sambo David ska köpa en lägenhet i Stockholm detta år. Resdrömmarna går till Stillahavsöarna, som blivit en personlig favorit hos mig. Under vår långresa 2018 besökte vi Salomonöarna, Fiji och Tonga, vilket gjorde mig förälskad i Söderhavet. Eller, det har jag nog alltid varit, men det var underbart att få uppleva det på riktigt.

Detta år drömmer jag om att besöka ännu fler söderhavsöar. Jag har siktat in mig på Niue, Samoa, Tuvalu och Vanatu. För även om jag helst hade åkt till varenda liten atoll i Stilla havet så måste jag inse att jag varken har tid eller pengar till det.

Besöket år 2018 gjorde mig medveten om hur otroligt dyrt det är i Söderhavet, i jämförelse med resten av Asien. Det är Sverigepriser överallt och en hotellnatt går minst på en tusenlapp. Vi bodde i en väldigt spartansk bungalow i Salomonöarna, utan elektricitet, med en kallvattendusch under en palm och ett utedass som toalett. Detta kostade runt 700 kronor per natt. En superhäftig upplevelse så jag klagar inte, men ni förstår priserna.

dusch under palm dolphin view beach resort

Jag drömmer ändå om att lyckas få till 4-6 veckor i Söderhavet, fördelat på 4-5 öar. Det hänger ju dock på huruvida det blir ett lägenhetsköp eller inte. Jag kanske ska köpa mig en trisslott idag, så slipper jag välja.

6 reaktioner på ”Mina resplaner och resdrömmar för 2020

    1. Ja, visst gör det! Fick blodad tand sedan sist, men det är ju tyvärr både besvärligt att ta sig mellan öarna och väldigt dyrt att leva där. Men jag får se vad som händer under året, kanske får jag till en resa ändå! 🙂

  1. Jag kan bara hålla med – det låter verkligen som ett exotiskt paradis!
    London är ju också ett fantastiskt resmål – vilket utbud och viljen charm denna stad har. Önskar dig lycka till med lägenhet och resor!

    1. Ja, jag gillar verkligen London så det känns superkul! 🙂 Tack snälla, det ska bli spännande att se vad som händer detta år!

    1. Ja det kom som en överraskning när vi åkte dit, man tänker ju att allt nära Asien ska vara billigt. Tack så mycket, och detsamma till er! 🙂

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.