Barcelona

Riktiga danskar använder inte solkräm!

Idag åkte en av oss tre amigos hem till Sverige och det blev bara jag och Frida kvar. Det gick dock inte länge tills vi fick ett meddelande som vi både skrattade och grät till. Sandra hade missat planet. Metron till flygplatsen tog längre än väntat och hon tvingades boka om. Hon kom iväg någon timme senare, dock mycket fattigare.

Jag och Frida gick till la Bouqeria Merqat och köpte lite picknick att ha med oss till stranden. Idag orkade vi inte gå lika långt som igår eftersom vi reser hem ikväll och ville ha närmare hem. Det innebar ju dock mer turister att dela stranden med och även mer strandförsäljare. Vi mådde ändå gott där vi låg och efter ett tag slutar man lyssna på “Beer, cerveza!” och “Fresh moijito!”.

Det vi istället började lyssna på var ett gäng män i 35-årsåldern som låg rätt nära oss. De var danskar och beställde drink efter drink från strandbaren. Ju fler drinkar de drack desto drygare blev dem. De snackade om könsorgan och kvinnor på ett… inte så värdigt sätt. Jag tyckte de betedde sig som klassiska turist-idioter som ingen destination vill ha, men som man ändå vill ha för de spenderar sjukt med pengar. Jag tänkte att jag inte skulle döma dem, de kanske inte var idioter i vanliga fall. Sen fick jag det bekräftat, när en av dem sa: “Jag behöver ingen solkräm, solkräm är för mesar!”.

stranden i barcelona barcelonas strand barcelonas strandpromenad segelbåtar i barcelonas hamn

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.