Salomonöarna

Byter bungalow i bushen mot hotell i Honiara!

Efter fyra dagar på Salomonöarnas landsbygd bytte vi nu boende till ett hotell i huvudstaden Honiara. Salomonöarna är, som jag tidigare nämnt, dyrare än Sverige och detta hotell blev därmed resans hittills dyraste boende. Vi hade inte hittat några hostels online och bokade alltså ett hotellrum. Hotellet hette King Salomon och låg väldigt centralt.

Priset för dubbelrummet låg ganska precis på den svenska tusenlappen, men standarden i Salomonöarna är inte jämlik den standard som ett svenskt hotell i samma prisklass har. Framförallt är det modernitet, badrummet och frukostbuffén som skiljer dem åt. Det är dock få Söderhavsöar vars hotell lever upp till Sveriges standard. En dusch med jämnt flödande varmvatten är en lyx vi i Sverige underskattar något enormt!

Hotellet var rätt speciellt av den anledning att man istället för hiss fick ta en cable-car upp till sin våning! Man hoppade helt enkelt in i den lilla kabinen, vilken såg precis ut som en gondol som finns i skidorter, och klickade på knappen för sin våning! Sjukt kul koncept tyckte vi!

Hotellet hade även en pool med turkosgrönt vatten och lummig omgivning. Det verkade vara lågsäsong för turismen (d.v.s. affärsresor) för vi hade ofta poolområdet för oss själva. Riktigt najs, särskilt när Honiara inte har någon strand!

Vår första dag strosade vi runt bland marknadsstånden som sålde smycken, flätade korgar, handmålade tavlor och träprydnader. Vi köpte två stycken träfigurer, vars utseende härstammar från den gamla Salomonska kulturen; en av figurerna håller i en fågel, vilket betyder ”fred”, och den andra håller i en skalle, vilket betyder ”krig”. Dessa maskerade figurer kunde exempelvis användas som galjonsfigurer på skepp eller som trästatyer på byggnader.

Vi besökte sedan caféet Breakwater, där vi drack varsin fruktshake. Det finns faktiskt ett antal mysiga caféer här i Honiara, men de är rätt svåra att hitta då de inte ligger precis vid huvudgatan och skyltningen är dålig. Mitt tips är att ta hjälp av en vanlig, hederlig, karta för att hitta! Det var till stor hjälp för oss – särskilt när vi aldrig hade wifi och därmed inte kunde använda Google Maps!

Det blir fler café-tips i kommande inlägg, plus en intressant (och gratis!) aktivitet! 🙂

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.