Salomonöarna

Lime Café – enda stället i Honiara med fungerande wifi!

Det finns ju som sagt en hel del caféer här i Honiara, även om de är lite kluriga att hitta! Efter att tidigare ha testat Breakwater gjorde vi nu ett besök på Lime Café. Det ligger också i centrum men som vanligt inte längs huvudgatan, så det kan vara lätt att missa. Rekommenderar än en gång att kika på en hederlig karta!

Lime Café är fräscht, liksom alla caféer här, men det bästa är att detta faktiskt har gratis wifi! Vi hade inte haft wifi på 8 dagar (trots att vårt hotell marknadsförde sig med att ha det), så vi var nu sjuuukt taggade på att få en inblick i omvärlden! Och tro det eller ej, men det fungerade faktiskt! Woho!

De flesta caféer här erbjuder en hel drös med roliga juicer och smoothies, så vi beställde varsin Ananas/lime/soursop-juice och slog oss ned. Soursop är ett annat namn för guanabana och är en av mina absoluta favoriter bland exotiska frukter!

Efter en tids surfande gick vi vidare. Nu satte vi sikte på The Central Market, en stor utomhusmarknad där det säljs frukt, grönsaker, nötter, fisk, smycken och kläder – ja allt möjligt helt enkelt! Och det var verkligen inte många turister här!

Det var fullt av lokala försäljare, men de slet inte i oss som försäljare kan göra i mer turistiga länder (där de nästan är för påstridiga!). Så det var rätt skönt att promenera runt här i lugn och ro. Även om vi blev iakttagna av många nyfikna ögon var det ingen hets eller stress för att få oss att köpa. På denna enkla marknad såg vi inte en enda affärsman, som annars är den vanligaste sortens turist här i Salomonöarna.

Vi köpte några mandariner, tomater och varsin munk. Smyckena var jättefina men alla var tyvärr gjorda av snäckor, vilket dels inte är särskilt bra för naturen och dels kan bli svårt att ta in i andra länder som vi ska resa till. Jag vet dock inte riktigt vad olika inreseregler säger om snäckskal i smycken, men bättre att ta det säkra för det osäkra!

Vi promenerade sedan hem och hoppade i poolen! 🙂

2 reaktioner på ”Lime Café – enda stället i Honiara med fungerande wifi!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.