Singapore

En promenad i Singapores centrum

Singapore är ett land (och en stad) som skiljer sig rätt mycket från de länder (och städer) vi besökt under denna resa. Här finns inga sandstränder, inga gröna kullar, inga vilda djur och inga billiga matstånd längs gatorna. Här finns istället gigantiska skyskrapor, välstädade gator, dyra restauranger och häftiga byggnader med påkostade ljusshower!

Under vår vistelse bodde vi i Chinatown. Det är här de allra flesta billiga boenden ligger. Det finns alltså flera bra standardhotell, men inga lyxhotell á la Hilton eller Four Seasons. Vårt boende hette Hotel 1929 och därifrån var det bara 20 minuters promenad till Clarke Quay.

Clarke Quay

Clarke Quay är en populär kaj i hjärtat av Singapore. Kajen ligger vid Singapore River; floden som flyter genom stadens centrum. Här finns det massvis av restauranger och barer för alla smaker! Man kanske kan jämföra Clarke Quay med Köpenhamns Nyhavn, så förstår ni ungefär vilken populär plats detta är för turister!

Vår första dag i Singapore promenerade vi genom Clarke Quay. Måste än en gång understryka att detta var på dagen – för det var inte en kotte där! Denna plats väcks liksom till liv på kvällen, då mysiga lampor tänds överallt och alla uteserveringar är proppfulla!

clark quay
jag vid clark quay
clark quay

clark quayrestauranger clarke quay

När vi kom in på huvudstråket vid kajkanten mötte vi dock lite människor i rörelse. 
Clarke Quay är så vackert med sina färgglada hus och fönsterluckor. Det är platsens “signum” – precis som att Nyhavn har de färgglada gamla stenhusen. Dessutom är det byggt ett enormt glastak över hela Clarke Quay, så man kan lugnt strosa omkring här även i dåligt väder! 

Vi bestämde att vi skulle äta här någon kväll. Många av restaurangerna visade dessutom fotbolls-VM så det kändes extra roligt att gå hit då!

Merlion Park

Vår andra dag i Singapore spenderade vi vid Merlion Park, där den stora, vita, fontänen står – som är hälften lejon och hälften fisk! Det är ju också härifrån man har utsikt över den berömda båten som vilar på tre skyskrapor. Detta komplex är Marina Bay Sands; ett gigantiskt lyxhotell med en infinity-pool högst uppe i båten!

Vid Merlion Park finns dock inte supermycket annat att göra än att titta på, och fota, hotellet och fontänen. Det finns några restauranger, och två Starbucks, men vi valde att promenera vidare. När vi gått en bra bit kom vi fram till den bro som leder mot Chinatown och vårt hotell. När vi vände oss om för att promenera över den fick vi ännu en häftig syn av Marina Bay Sands, som tornade upp sig på vår vänstra sida.

Det finns nog en mycket genomtänkt idé om att ingen får bygga något högt framför denna pampiga byggnad, som ju blivit Singapores signum. Det är rätt smart, för den ÄR verkligen mäktig och man imponeras för varje gång man tittar på den! Eller vad säger ni?

restauranger merlion park statyn merlion park marina bay sands hotellpromenera till marina bay sands promenera till marina bay sands hotell

6 reaktioner på ”En promenad i Singapores centrum

    1. Tack snälla! Ja, det är en så häftig stad, den måste verkligen upplevas minst en gång i livet! 😀

  1. Konstgjorda sandstränder finns ju iaf på Sentosa Island, men det räknas kanske inte 😉 Det vildaste jag såg i djurväg var kanske uttrarna som mumsade på fisk en bit från Merlionstatyn. Det var en överraskande syn som jag inte väntat mig alls!

    1. Sant, men det finns inga långa sandstränder vid havet direkt! 😉 Haha jasså, det måste ha varit en ovanlig syn kan jag tänka mig! 😀

    1. Tack snälla, kul att du blir sugen på att åka tillbaka! Att man besökt en plats stillar sällan ens längtan efter den.😊

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.