Singapore

Sentosa Island – Singapores storslagna nöjesö!

En av våra dagar i Singapore spenderades på Sentosa – en liten ö 5 kilometer söder om Singapore, dit man kan ta sig via vanlig bro, linbana eller snabbtåget Sentosa Express.

Vi tog en Grab (Über) från vårt hotell till Madame Tussauds vaxmuseum på Sentosa. Utanför museet var palmer planterade i prydliga rader, och man såg linbanans gondoler sväva förbi högt ovanför.

linbana sentosa island madame tussauds sentosa island

Vaxmuseer kan ju vara både väldigt fascinerande och lite creepy på samma gång. Det roliga med Madame Tussauds är att man får interagera med vaxdockorna genom att sätta eller ställa sig bredvid dem. Som här nedan, då man kan sätta sig på Elliotts cykel och skjutsa E.T i cykelkorgen.

Madame Tussauds i Singapore har även en avdelning med karaktärerna från Avengers och X-men. Här hittar man Iron Man, Spider-Man, Capten America och Wolverin. 

Vaxdockor på Madame Tussauds Singapore

Det finns en stol ledig bredvid Audrey Hepburn, i sin roll som Holly i Breakfast at Tiffany’s. Man kan även testa Arnold Schwarzeneggers motorcykel från Terminator, sätta sig i Oprahs talk show-fåtölj eller bli den sjätte medlemmen i One Direction!

I Hollywood-avdelningen kan man träffa Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Michael Jackson, Taylor Swift och många andra A-list kändisar! Det finns även en avdelning med stora sportikoner, men det var nog den minst intressanta avdelningen (enligt mig).

vaxdockor madame tussauds singapore vaxdockor madame tussauds singapore

Alla attraktioner på Sentosa Island

Förutom att besöka Madame Tussauds ville vi även utforska resten av Sentosa Island. Det finns nämligen otroligt många andra nöjesattraktioner på denna lilla ö! Exempelvis finns här ett Universal Studios, flera vattenland och nöjesparker, en fjärils- och insektspark, ett marinmuseum, flera stora resorter och massor av restauranger!

På väg mot “centrum” av detta nöjesparadis passerade vi den gigantiska Merlionstatyn! Den är 37 meter hög och sägs vakta Singapores välstånd och framgång. Vi tog sedan en lång rulltrappa ner till en stor öppen plats, delvis täckt av ett enormt glastak.

Nere på denna del av Sentosa finns mängder av shoppingmöjligheter! Både lyxiga märkesbutiker, som Bvlgari, Michael Kors, Versace och Swarovski, samt drömbutiker för alla godisälskare, som Hershey’s Chocolate World, Garett Popcorn och Candylicious.

attraktioner på sentosagöra på sentosa

göra på sentosa island candylicious sentosa island

Man kan lätt spendera en hel dag på Sentosa, även om man inte besöker alla attraktioner! Jag var på Universal Studios förra gången jag var här, så vi skippade det denna gång.

Har man barn skulle jag rekommendera två dagar här, för att hinna med allt utan att behöva stressa. Det finns som sagt flera resorter här på ön, men annars kan man lika gärna bo på hotell i stan och ta taxi, linbanan eller expresståget hit.

Barn eller inte, på Sentosa finns något för alla och denna nöjesö bör därför inte missas under ett besök i Singapore!

2 reaktioner på ”Sentosa Island – Singapores storslagna nöjesö!

  1. När jag nån gång kommer i väg till Singapore så ska jag absolut besöka Sentosa. Det ser verkligen ut att finnas hur mycket som helst att göra där!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.