London

Bubbelgumsrosa Sketch är Londons coolaste restaurang!

Ett stort rum med rosa inredning från golv till tak, en mystisk bar med skogstema, häftiga äggformade toaletter och en utsökt meny – allt detta hittar du på den unika restaurangen Sketch i London!

rosa möbler på sketch restaurang i london.
entren till restaurangen the sketch.

Mest instagramvänliga restaurangen i London

Den populära restaurangen Sketch har flera rum med olika inredningsstilar –  men alla är lika instagramvänliga! Det mest eleganta rummet är The Lecture Room & Library, som utöver sina röda sammetsfåtöljer och vita dukar dessutom har två Michelinstjärnor. The Parlour är ett avslappnat rum, med fåtöljer i olika mönster och material, där det serveras frukost och afternoon tea.

Vi har bokat bord i The Gallery; det rosa rummet med färgglada tavlor på väggarna och en glaskupol i taket. Vi har tid klockan 19 men är lite tidiga, så The Gallery är nästintill tomt vid vår ankomst. De bubbelgumsrosa fåtöljerna i sammet lyser upp hela rummet och alla bord är dukade med roséguldiga lampor och champagneglas i 20-talsstil. Inom en halvtimme har hela galleriet fyllts av förväntansfulla gäster, och både sorlet och musiken stiger ju längre kvällen går.

rosa möbler och väggar på sketch restaurang i london.
ljusrosa fåtöljer ord bord med vita dukar på sketch.
ljusrosa fåtöljer på restaurang sketch i london.
guldig lampa och vinglas på ett bord.

The Gallery - En rosa värld med magisk meny

The Gallery är verkligen som en egen värld. Avsaknaden av fönster gör att man blir helt inne i ett rosa moln av elegans och vackra färger. Och ärligt talat så är jag glad över att det inte finns några fönster här. Jag vill vara uppslukad i denna rosa saga och glömma den högljudda och fula världen utanför.

Personalen på Sketch ger oss det trevligaste bemötandet jag någonsin har fått på en restaurang. Kanske har jag bara besökt fel restauranger, eller så är de faktiskt särskilt serviceminded här – med en genuin omtanke om sina gäster. Vi beställer vin och öl, och skippar därmed champagnen som annars verkar vara standard att inleda en middag här med. Till huvudrätt äter jag hjort på en bädd av svarta vinbär och rödkål, och allt smakar himmelskt. David tar pärlhönan, som även den är i toppklass.

baren på sketch restaurang i london.
tavlor på väggen på restaurang sketch i london.
tavlor på väggen på sketch restaurang i london.
hjortstek på tallrik.
jag vid bordet på sketch restaurang.
vårt sällskap vid bordet på sketch.

Toaletter i äggformade rymdkapslar

Det finns få restauranger där toalettbesöket är en unik upplevelse, men det har Sketch verkligen lyckats med! Varje toalett är inuti ett äggformat bås, som en slags rymdkapsel, och badrummet lyser upp av färgglada rutor i taket. Speglarna är fish-eye och allt är så fruktansvärt häftigt att man lika gärna skulle vilja ta en drink här inne! Vilken tur då, att det finns just en bar nedanför dessa toalettkapslar. Ja, du läste rätt – det finns en bar i badrummet! Jag sa ju att Sketch är Londons coolaste restaurang!

jag och jenny tar selfie i badrummet på sketch.
badrummet på sketch i london.
jag i trappan i badrummet på sketch.

The Glade - Sketch unika cocktailbar

Rosa fluff i all ära, men känner du att The Gallery är lite för rosaskimrande för din smak, eller att du endast är ute efter något att dricka, då kanske den unika baren The Glade är mer passande. Denna mystiska oas finns i rummet mittemot The Gallery, och är förmodligen en av Londons coolaste barer!

Golv och väggar är målade med höstfärgade löv, och tillsammans med spotlights i taket skapas känslan av att man sitter i en skogsglänta där solen strålar in mellan trädens grenar. På den bakre väggen pågår ett skådespel upplyst av blå spotlights, de mörka sammetsmöblerna ser sagolikt sköna ut, bartendern står bakom den spegelblanka bardisken och häller upp lyxiga cocktails – och alltihop är bara SÅ coolt!

bar med blommig vägg på sketch.
baren på sketch i London.
folk sitter vid bord i bar med färgglada väggar och lysen.

Sketch är helt klart en av de bästa restaurangerna i London, och jag längtar redan tills jag får komma tillbaka! Jag vill testa alla andra unika rum, samtidigt som jag också vill äta middag i The Gallery ännu en gång! Jag ser till och med fram emot att få använda de äggformade toaletterna! Kanske ska jag även ta en drink i baren inne i badrummet nästa gång?

Har du ännu inte besökt denna unika restaurang så vet du vad du ska göra nästa gång du besöker London! PS: Kom ihåg att boka bord i förväg!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.