Irland

Stephen’s Green Shopping Centre

Efter gårdagens galna pubrunda tog Frida en lååång sovmorgon, vilket är helt OK om man hoppat omkring på ett irländskt dansgolv till klockan tre på natten! Jag tog mig ut på egen hand runt 11.30 och satte siktet på parken St. Stephen’s Green. Jag köpte en latte och avocadosmörgås på mysiga The Little Parisian, sen gick jag och satte mig på en parkbänk! Där satt jag en bra stund, åt min smörgås och tittade på människor, funderade vart de kom ifrån och vad de gjorde i Dublin. Filosofi på hög nivå, jag vet, men rätt mysigt ändå!

Jag fortsatte min dag med shopping på Grafton Street. Köpte ett superfint halsband i gallerian Stephen’s Green Shopping Centre. Det är en av de vackraste galleriorna jag sett, med glastak och glasväggar, vita trappor och en stor klocka hängandes mitt i allt. Såå fint!! Här finns massor av olika butiker, bland annat en butik helt tillägnad Yankee Candle (världens bästa doftljus)!

Eftersom Frida fortfarande sov(!) när förmiddagen övergick till eftermiddag så gick jag till caféet Dawsonstreet 37. Supercoolt ställe med högt i tak och färgglad inredning! Är inte något fan av djurhudar dock, men bortsett från den var det supermysig inredning! Jag tog plats i sofforna vid fönstret, där bordet var gjort av en stor trumma!

Det är något särskilt med att upptäcka en ny stad helt på egen hand. Jag kände mig inte riktigt som en turist, men kanske inte heller som en local. Jag tänkte dock att jag helt klart hade kunnat bo här i Dublin!

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.