Australien

Surflektion i Agnes Water

Australien är ju ett riktigt surfparadis och det vore ju nästan ett brott att lämna landet utan att ha testat på denna vattensport åtminstone en gång! Jag tog en surflektion när jag var i Surfer’s Paradise för fem år sedan, men David har aldrig ens provat stå på en bräda, så vi bestämde oss för att surfa lite i Agnes Water, a.k.a Town of 1770.

Jag har aldrig besökt detta lilla samhälle tidigare, och vi båda tyckte namnet “Town of 1770” lät alldeles för märkligt för att missas! Tydligen kommer namnet av att samhället sägs se likadant ut som det gjorde år 1770 när Capten Cook hittade hit. Agnes Water är grannbyn och här bodde vi på ett mysigt litet hostel omringat av skog och strand. Här var vi alltså, i en tyst och lugn liten by, där allt fanns inom gångavstånd.

Alla verkade känna alla, vilket vi fick bevisat när managern på vårt hostel även skulle agera fotograf under surflektionen! Vi åkte med honom till surfshoppen (även om vi hade kunnat gå), varifrån vi promenerade till stranden med surfbrädorna.

Om ni någon gång testat på att surfa, vet ni att det inte är det lättaste att lyckas stå upp på den där brädan. Men det är väl som med så mycket annat; man fattar inte hur det någonsin ska gå, men när man väl lärt sig fattar man inte hur man inte kunde fatta det från början.

Jag hade knapp sett en surfbräda sedan den där lektionen för fem år sedan, och David var ännu mer rookie, så vi kände oss både rätt dåliga (och rätt turistiga) när vi låg där på torra land och vevade med armarna för att öva inför vågorna. Men men, efter en stund var det bara att ge sig ut i havet, som för dagen erbjöd extremt stormiga förhållanden enligt våra instruktörer. Det känns ju väldigt tryggt tänkte vi, men det var bara att köra på.

Trots starka vindar och vågor var det riktigt kul!! Enda negativa var att vi var sjuuukt många! Jag räknade till 30 personer, vilket är på tok för många för bara två instruktörer. Vi fick stå i ett lååångt led ändå från stranden tills vattnet nådde mig till bröstet. Instruktörerna hjälpte oss sedan iväg och när en våg kom skickade de iväg oss med orden “paddle, paddle, paddle!”. Sen var det bara att häva sig upp och försöka hålla balansen! Misslyckades man var det bara att ta med sig brädan och ställa sig sist i den kvartslånga kön igen.

Summan av det hela; sjukt kul aktivitet, härligt vatten, superduktiga instruktörer, men aaalldeles för många “elever”! Hur som helst; här kommer några vackra foton på mig och David som vår manager/fotograf tog! Ni kan ju bedöma själva vem ni anser var den grymmaste surfaren…! 😉

Och här kommer Davids bravader! 😉

Äh, det viktigaste är ju att ha kul! …elleeer…? 😉

4 reaktioner på ”Surflektion i Agnes Water

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.