Budapest

6 tips på caféer & restauranger i Budapest

Budapest har många bra restauranger och caféer, och många är rätt unika. Men i en weekendstad som Budapest spenderar man sällan mer än några dagar, och hinner därmed inte testa alla ställen. För att underlätta ditt val har jag gjort en restaurangguide, med matställen och caféer som jag själv har besökt – och gillar. Hoppas den är till häjlp!

1. For Sale Pub

2, Vámház krt

Redan från utsidan ser man att For Sale Pub inte är någon vanlig restaurang. Hela taket är täckt av vita papper, och på golvet ligger halmstrån och jordnötsskal. Här äter du i Vilda Västern-inspirerad miljö med mörk, mysig, belysning. For Sale Pub är känt för att ha gigantiska portioner, men det finns möjlighet att beställda en 3/4 portion och därmed betala 75% av priset.

Glöm inte bort att skriva en egen hälsning på underläggspappret, som du sedan hänger upp på passande plats. Och se till att komma tidigt – det är ofta lång kö för att få ett bord.

menyn for sale pub
papper i taket på for sale pub
david vid fönstret på for sale pub

2. Café Párisi

Andrássy út 39

Ett av de vackraste caféerna i Budapest. Café Párisi ligger inne i Lotz Hall, som tidigare varit ett kasino. Här serveras eleganta bakelser, kaffe och smörgåsar. Caféet är överraskande billigt för att vara så fint. Du hittar hit genom att gå in i vad som ser ut som en liten galleria, och tar sedan en rulltrappa upp till Café Párisi. Det dolda läget gör att det är lugnare och mindre turisttätt än andra caféer i Budapest.

cafe parisi i lotz hall
bakelse och kaffe på cafe parisi i budapest

3. Vintage Garden

Dob u. 21

Bohemiskt trendigt och samtidigt väldigt romantiskt. Det är ungefär den känsla man får på Vintage Garden. Hela restaurangen går i ett pastellrosa sken tack vare det stora glastaket som släpper in ordentligt med ljus. Det är rosor överallt, och i ett hörn står en gräddvit vespa – med rosor i korgen. Vintage Garden erbjuder hela 14 lemonadsmaker; vad sägs exempelvis om vattenmelon, lavendel eller fläderlemonad?
P.S: Väldigt instagramvänligt ställe!

restaurang vintage garden
moped på vintage garden budapest

4. Trattoria La Coppola

Károlyi utca 19

Budapests bästa italienska restaurang. Beställ pizza på Trattoria La Coppola och se den tillagas i det öppna köket. Restaurangen har en mysig miljö med vackra tegelväggar och takvalv. Sätt dig uppe på andra våningen för en lugnare atmosfär. Trattoria la Coppola ligger i centrala Budapest, men inte direkt på den största turistgatan. Hit kommer både turister och lokalbor.

trattoria la coppola i budapest
köket i restaurang coppola

5. Café Gerbeaud

Vörösmarty tér 7-8

Budapests populäraste café bland turister! Café Gerbeaud har funnits sedan 1800-talet och ser likadant ut än idag. Cafédisken, borden och stolarna är alla original, vilket ger en känsla av att man rest genom tiden. Café Gerbeaud är stort, med fyra vackert inredda salar. Dock något dyrare än andra caféer i Budapest, men väl värt det om man gillar bakelser och eleganta miljöer! Café Gerbeaud ligger i centrala Budapest, på Pestsidan.

fikadisken på cafe gerbeaud i budapest
stora salen med röda gardiner i cafe gerbeaud

6. Hops Beer Bar

Wesselényi u. 13

Okej, detta är varken ett café eller en restaurang, men den får en plats här ändå. Hops Beer Bar är en av de bästa barerna i Budapest och har ett otroligt stort utbud av öl. Kom hit på dagen eller kvällen, med polarna, partnern eller föräldern. Stämningen är härlig och bartendern kunnig. Du hittar Hops Beer Bar i Budapests judiska kvarter.

baren i hops beer bar i budapeset

2 reaktioner på ”6 tips på caféer & restauranger i Budapest

  1. Vilka mysiga ställen! Blir sugen på att besöka alla men framför allt Vintage Garden. Det där med pastellrosa sken lockar… och alla lemonadsmaker. 🙂

    1. Ja Vintage Garden var en riktig dröm! Som en sagoträdgård ungefär!😊 Och lemonaden var supergod!🍹👌

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.