Inspiration, Tips på vägen

Tips på sällskapsspel med restema – ta världen till ditt vardagsrum!

Den roligaste sysselsättningen när man sitter isolerad hemma är att spela sällskapsspel! Och spel med restema är ju dessutom det bästa sättet att stilla sin reseabstinens! Så här kommer några tips på resespel som förhoppningsvis får världen att kännas liiite större än ditt eget vardagsrum!

Settlers från Catan

I detta spel ska man bygga byar, städer och vägar med hjälp av olika råvaror. Varje stad och by man byggt ger poäng och först till 10 poäng vinner. Varje person har dock olika stor tillgång till råvarorna, beroende på vart man bygger sina byar och städer.

Antal spelare: 3-4
Ålder: 10+

strategispel settlers från catan.

På Spåret

Det klassiska brädspelet baserad på TV-programmet, och precis som i programmet ska man i detta spel gissa vart man är på väg. Man får, under tidspress, tre ledtrådar om destinationen, vilken kan vara var som helst i världen. Spelas i två lag (första klass och dressinen) med pjäser på spelbrädet och först i mål vinner.

Antal spelare: 4+
Ålder: 16+

sällskapsspel på spåret.

Risk

Strategispelens strategispel! Risk är spelet för den som både har gott om tid och tålamod, för här ska världen erövras – vilket kan ta ett bra tag! Du väljer själv om du vill skaffa allierade i dina motspelare eller om du vill köra ditt egna race. Det viktigaste är att du har en genomtänkt strategi!

Antal spelare: 2-5
Ålder: 10+

brädspel risk.

Planet

I spelet Planet får du designa din egen planet! Alla spelare väljer själva hur stor del av sin planet som ska bestå av de olika klimaten: vatten, öken, is och djungeln. Sedan tävlar man om vems planet som kan attrahera flest djur, för de olika djuren har specifika krav på vilka miljöer de vill leva i.

Antal spelare: 2-4
Ålder: 8+

sällskapsspel resespel Planet.

7 Wonders Duel

Ett perfekt sällskapsspel för två personer! Här ska du och din motspelare bygga underverk med hjälp av kort som har olika förmågor och verktyg. Spelet har tre tidsepoker, vilka spelas i tre omgångar. Under dessa omgångar ska man försöka bygga 4 underverk åt sig själv, för att få en strategisk fördel. För eftersom det endast finns 7 underverk, så kommer en spelare automatiskt att hamna i underläge. Detta spel finns även i fullversion för fler spelare.

Antal spelare: 2
Ålder: 10+

7 wonders spel för två personer.

Ticket to Ride

Om du älskar att tågluffa är detta ett spel för dig! Alla spelare får 1-3 kort med två ortsnamn på vardera kort, sedan ska man försöka åka sträckan mellan dessa orter. Detta gör man genom att bygga tågvagnar för att knyta ihop orterna. Men man måste vara både taktisk och snabb – för en motspelare kan vilja använda samma vägsträcka som du för att ta sig mellan sina orter.

Antal spelare: 2-5
Ålder: 8+

sällskapsspel ticket to ride.

Vagabond

Ett av de allra populäraste resespelen, där du får svara på frågor om geografi, djur, natur, flaggor och mycket annat. Ett perfekt spel för den vetgirige reseälskaren, helt enkelt.

Antal spelare: 2-5
Ålder: 15+

sällskapsspel vagabond.

2 reaktioner på ”Tips på sällskapsspel med restema – ta världen till ditt vardagsrum!

  1. Kul! Har spelat alla utom 7 wonders duel – vi har bara det ”vanliga” 7 wonders. Ett tips är att spela Ticket to Ride på iPad online, så kan man spela med kompisar även om man inte kan ses! 😀👍🏻

    1. Ja, 7 wonders duel är ett av få spel jag spelat som är gjort för två personer, perfekt när man sitter isolerad hemma med sin sambo😄 Vad kul att Ticket to Ride finns online, och så himla passande i dessa tider!😀👌

Skriv gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.